Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociat unic în Tinel Cristi SRL Patronul firmei care a amenajat restaurantul Beirut, sub control judiciar

ro

07 Jun, 2014 00:00 3082 Marime text
Potrivit datelor oficiale, Pavel Constantin este asociat unic în SC Tinel Cristi SRL. Unitatea are sediul social în sat Crucea, comuna Crucea, judeţul Constanţa. Obiectul de activitate al societăţii, conform codificării CAEN, este „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.

Marţi, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Constantin Pavel, administrator şi asociat unic al SC Tinel Cristi SRL. De asemenea, Parchetul General al României îl cercetează penal şi pe George Karam, patronul SC Middle East Partners SRL, firmă care deţinea restaurantul Beirut din Constanţa. Faţă de cei doi, organele de anchetă desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 31 din Legea nr. 10/1995, privind calitatea în construcţii. Potrivit articolului mai sus precizat, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei construcţii ori executarea de modificări ale acesteia, fără respectarea reglementarilor tehnice privind stabilitatea şi rezistenţa, dacă acestea ar putea produce una sau mai multe dintre următoarele consecinţe: pierderi de vieţi omeneşti, vătămare gravă a integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, distrugerea totală sau parţială a construcţiei, distrugerea ori degradarea unor instalaţii sau utilaje importante, ori alte consecinţe deosebit de grave”. Fapta se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani.

„Fără respectarea reglementărilor privind stabilitatea şi rezistenţa în construcţii, cei doi au amenajat restaurantul Beirut“

În probatoriul administrat până în prezent, conform procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, „în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, în lipsa oricăror proiecte, avize, autorizaţii, fără respectarea reglementărilor privind stabilitatea şi rezistenţa în construcţii, Karam George - în calitate de administrator şi asociat majoritar al firmei SC Middle East Partners SRL, precum şi Pavel Constantin, în calitate de administrator şi asociat unic al SC Tinel Cristi SRL, au modificat prin supraetajare (mansardare) o construcţie din lemn - ridicată anterior în curtea unui imobil din Constanţa - şi au amenajat restaurantul Beirut”. Procurorii mai susţin că cei doi administratori au ridicat restaurantul Beirut deşi nu deţineau cunoştinţe de specialitate, iar în urma tragediei din data de 5 aprilie, trei tinere şi-au pierdut viaţa. Ulterior, ancheta a arătat că imobilul în care se afla restaurantul Beirut a suferit prăbuşiri şi deplasări ale structurii de rezistenţă. Pavel Constantin şi George Karam sunt cercetaţi sub control judiciar. Potrivit SEAP, firma lui Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL, a obţinut un proiect de 1,8 milioane de euro, proiect prin care a reabilitat biserica de la Băltăgeşti. Amintim că restaurantul Beirut din Constanţa a fost mistuit de flăcări la data de 5 aprilie. În urma acestei tragedii, trei tinere, angajate ale firmei, Mihaela Tucă, Ioana Nicoleta Cengher şi Nicoleta Vasiliţeanu, şi-au pierdut viaţa.

Redactorii cotidianului ZIUA de Constanţa a încercat să obţină un punct de vedere din partea lui Constantin Pavel, apelând numerele de telefon precizate în datele oficiale. Acest lucru nu a fost însă posibil, unul dintre numere fiind deconectat, iar la celălalt răspunzând o persoană care a declarat că nu are nicio legătură cu firma SC Tinel Cristi SRL. Societatea a fost înfiinţată în 1995 şi, în 2012, figura cu o cifră de afaceri de 55.246 de lei şi trei angajaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii