Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:53 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi luat mită Trei poliţişti din Constanţa, menţinuţi sub control judiciar

ro

03 Feb, 2016 00:00 823 Marime text


Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, ieri, menţinerea măsurii controlului judiciar faţă de Florin Mustăţea, Sorin Cosmeanu şi Nicolae Zanet, măsură ce urmează să fie verificată până la împlinirea duratei de 60 de zile. Decizia nu este definitivă.
 
Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, „în perioada 2014 - aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin, ajutat de alţi făptuitori încă nedepistaţi sau neidentificaţi, a sustras din vagoanele-cisternă ale SCOT SA, sosite în Portul Constanţa, diferite cantităţi de produse petroliere, pe care le-a valorificat cu ajutorul coinculpatului Bobric Costel şi al altor participanţi neidentificaţi până în prezent“.
 

„În cursul lunii aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin a dat, cu titlu de mită, mai multe sume de bani şi produse petroliere inculpaţilor Buga Cristian şi Cosmeanu Sorin, iar inculpatul Zanet Nicolae a primit de la alt participant la furturile de produse petroliere sume de bani, astfel încât inculpaţii poliţişti să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul de a le permite, în continuare, «hoţilor» să sustragă combustibilii din Portul Constanţa“, se mai arată în documentele procurorilor.

 
La data de 23 aprilie 2015, cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele inculpaţilor sau ale apropiaţilor acestora, respectiv la autoturismele folosite, inclusiv cele de serviciu, au fost descoperite mai multe cantităţi de produse petroliere provenite de la vagoanele-cisternă manevrate în Portul Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii