Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi acroşat un poliţist de frontieră Laurenţiu Sorin Bucur, condamnat la peste şapte ani de închisoare

ro

06 Feb, 2016 00:00 1899 Marime text
Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat, ieri, pe Laurenţiu Sorin Bucur la şapte ani şi cinci luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj prin tentativă la omor calificat şi la un an şi patru luni de închisoare pentru infracţiunea de contrabandă. Pedeapsa finală pe care va trebui să o execute este de şapte ani, zece luni şi zece zile de închisoare. Totodată, judecătorii constănţeni au condamnat-o pe Mihaela Bucur la un an de închisoare cu suspendare, pentru contrabandă.
 
Pe durata termenului de supraveghere, Mihaela Bucur trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: „a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; d) să comunice schimbarea locului de munca; e) să comunice informaţii şi documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, Mihaela Bucur va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau la Muzeul de Artă Constanţa, pe o perioadă de 60 de zile.
 
Decizia magistraţilor nu este definitivă.
 
Laurenţiu Sorin Bucur este inculpat în dosarul în care ar fi acroşat intenţionat cu maşina un poliţist de frontieră aflat în misiune.
 
Amintim că, la începutul lunii decembrie 2014, un poliţist de frontieră a fost rănit în misiune, fiind lovit intenţionat cu maşina de un presupus contrabandist de ţigări. Bărbatul, care se afla în maşină alături de o a doua persoană, a reuşit să scape.
 
Cei doi au fost depistaţi pe raza municipiului Constanţa în timp ce tranzacţionau 10.000 de ţigarete de contrabandă dintr-un autoturism.
 
Potrivit anchetatorilor, „în tentativa de a scăpa, şoferul l-a acroşat intenţionat pe unul dintre poliţiştii de frontieră care intenţionau să-l imobilizeze, târându-l pe asfalt câţiva metri. Observând că autoturismul nu opreşte şi că viaţa colegului este pusă în pericol, un alt poliţist de frontieră aflat în misiune a efectuat somaţiile legale, după care a făcut uz de armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, după care a tras alte şapte cartuşe spre pneurile autoturismului. Conducătorul auto nu a oprit nici de această dată, continuându-şi deplasarea în viteză pe străzile secundare ale municipiului Constanţa“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii