Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:49 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi acroşat un poliţist de frontieră Laurenţiu Sorin Bucur, condamnat definitiv

ro

16 May, 2016 00:00 1554 Marime text

 
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, ca nefondate, apelurile declarate de Laurenţiu Sorin Bucur şi Mihaela Bucur împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Constanţa. Astfel, Laurenţiu Sorin Bucur va trebui să execute şapte ani, zece luni şi zece zile de închisoare, iar Mihaela Bucur, un an de închisoare cu suspendare.
 
Judecătorii constănţeni au constatat încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de Laurenţiu Sorin Bucur. Decizia este definitivă.
 
Laurenţiu Sorin Bucur apare ca inculpat în dosarul în care ar fi acroşat intenţionat cu maşina un poliţist de frontieră aflat în misiune.
 
Amintim că, la începutul lunii decembrie 2014, un poliţist de frontieră a fost rănit în misiune, fiind lovit, probabil intenţionat, cu maşina de un presupus contrabandist de ţigări. Bărbatul, care se afla în maşină alături de o a doua persoană, a reuşit să scape.
 
Cei doi au fost depistaţi pe raza municipiului Constanţa în timp ce tranzacţionau 10.000 de ţigarete de contrabandă dintr-un autoturism.
 
Potrivit anchetatorilor, „în tentativa de a scăpa, şoferul l-a acroşat intenţionat pe unul dintre poliţiştii de frontieră care intenţionau să-l imobilizeze, târându-l pe asfalt câţiva metri. Observând că autoturismul nu opreşte şi că viaţa colegului este pusă în pericol, un alt poliţist de frontieră aflat în misiune a efectuat somaţiile legale, după care a făcut uz de armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, apoi a tras alte şapte cartuşe spre pneurile autoturismului. Conducătorul auto nu a oprit nici de această dată, continuându-şi deplasarea în viteză pe străzile secundare ale municipiului Constanţa“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii