Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 30 ha de stuf, o locuință și o seră, cuprinse de flăcări în județul Tulcea. Au intervenit pompierii

ro

22 Feb, 2024 10:08 679 Marime text
Foto: ISU TulceaPompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a trei incendii, produse pe raza județului Tulcea.

Potrivit ISu Delta Tulcea, unul dintre incendii s-a produs în cursul zilei de ieri, 21.02.2024, în jurul orei 18:45, în apropiere de localitatea Zebil, la vegetație stuficolă.

Către locul evenimentului s-au deplasat salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag, cu o autospecială de stingere și SVSU Sarichioi.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiu se manifesta cu flacără deschisă, propagându-se cu ușurință din cauza vântului.

După aproximativ 4 ore, incendiu a fost lichidat iar în urma focului a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 30 ha.

Reamintim cetățenilor că incendierea vegetației uscate, palustre și a resturilor menajere este un gest iresponsabil și este  STRICT INTERZISĂ.

De asemenea, ale două incendii s-au produs în seara zilei de ieri și în această dimineață, în localitatea Niculițel și în localitatea Parcheș.

În jurul orei 20:45, prin apel la numărul unic de urgență 112, a fost solicitat ajutorul pompierilor militari pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă, în localitatea Niculițel.

Către locul intervenției s-au deplasat salvatorii din cadrul Detașamentului Tulcea, cu 2 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și SVSU Niculițel.
       
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum la o cameră și la acoperișul locuinței.
   
Forțele de intervenție au procedat la localizarea și lichidarea incendiului, înlăturând pericolul de propagare a focului la întreaga clădire.
   
Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind un coș de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Totodată, în această dimineață, în jurul orei 05:30, un alt apel la numărul unic de urgență 112, anunța faptul că în localitatea Parcheș, județul Tulcea, a izbucnit un incendiu la o seră situată într-o gospodărie.
   
Pompierii din cadrul Detașamentului Tulcea au intervenit, în timp operativ, înainte ca focul să se propage și la casa de locuit.
   
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un aparat de încălzit lăsat nesupravegheat.    
   
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii