Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajați ai unei case de pariuri, suspectați că ar fi facilitat câştigarea unui număr de 184 de pariuri sportive

ro

11 Oct, 2022 10:06 1492 Marime text
Perchezitii. Foto cu rol ilustrativ; ZIUA de ConstanțaAstăzi, 11 octombrie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pun în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi judeţul Ialomiţa şi 26 de mandate de aducere, în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, emise pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de fraudă informatică.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2018 - 2020, 5 angajaţi, din cadrul unei case de pariuri, având funcţia referent statistician, ar fi facilitat câştigarea unui număr de 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri.

Din cercetări, s-a stabilit că ulterior, aceştia ar fi declarat pariurile ca fiind câştigătoare, cauzând un prejudiciu estimat de aproximativ 315.000 de lei.

„În cursul acestei dimineţi, sunt puse în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară şi 26 de mandate de aducere, mai multe persoane fiind conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă informatică.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - au precizat reprezentanții Poliției Române.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii