Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:28 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajat al Căpităniei Zonale Constanţa Gabriel Ionel Giurescu, condamnat

ro

17 Dec, 2015 00:00 950 Marime text


Gabriel Ionel Giurescu, angajatul Căpităniei Zonale Constanţa, cercetat de procurori pe motiv că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigări, care acţiona pe raza Portului Constanţa, a fost condamnat, ieri, de magistraţii Tribunalului Constanţa.
 
Astfel, judecătorii constănţeni l-au condamnat pe Gabriel Ionel Giurescu la pedeapsa de doi ani de închisoare „pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă“. Totodată, aceştia au dispus „suspendarea executării pedepsei de doi ani de închisoare sub supraveghere pe o durată de patru ani, ce constituie termen de încercare“.
 
„Pe durata termenului de încercare, inculpatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa; b) să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Totodată, în acelaşi dosar a mai fost condamnat de către magistraţi şi Radu Daniel Pîntea (fost Vulpe) la pedeapsa de trei ani de închisoare „pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă“. Judecătorii constănţeni au dispus „suspendarea executării pedepsei de trei ani de închisoare sub supraveghere pe o durată de cinci ani, ce constituie termen de încercare“.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Reamintim că Giurescu a fost deferit Justiţiei alături de Gheorghe Beldimănescu, Marian Ciutacu, agenţii de pază ai SC Davi Security SRL Constanţa, dar şi de Radu Daniel Vulpe, toţi din Constanţa. Dosarul mai sus precizat a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa. De menţionat că, în cauză, Biroul Vamal de Frontieră Constanţa s-a constituit parte civilă.
 
Lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa au anunţat, la începutul lunii februarie 2011, identificarea şi destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări, care acţiona pe raza Portului Constanţa. În urma mai multor descinderi efectuate la domiciliile suspecţilor (cei doi paznici şi Gabriel Giurescu, angajatul Căpităniei) au fost identificate, spun organele de anchetă, 23.160 de ţigarete nemarcate, 120 de pachete de cafea, 27 de articole îmbrăcăminte contrafăcute, zece perechi de încălţăminte contrafăcute, 48 de parfumuri contrafăcute şi 15 sticle de băuturi alcoolice nemarcate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii