Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:35 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andreea Cristina Gabăr, în arest la domiciliu, iar Cornel Adrian Dumitriu şi Andrei Cosmin Lupoaie rămân în arest preventiv

ro

11 Dec, 2015 00:00 939 Marime text
Tribunalul Constanţa a respins cererile formulate de către inculpaţii Cornel Adrian DumitriuAndrei Cosmin Lupoaie şi Andreea Cristina Gabăr de înlocuire a măsurilor preventive dispuse în cauză.
 
Astfel, magistraţii au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de Cornel Adrian Dumitriu şi Andrei Cosmin Lupoae, măsură pe care au menţinut-o. Totodată, judecătorii constănţeni au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu luate faţă de inculpata Andreea Cristina Gabăr, pe care au menţinut-o. Alexandru Laurenţiu Cazacu şi Florin Nichita Florea rămân sub control judiciar.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Cornel Adrian Dumitriu, Andrei Cosmin Lupoaie, Andreea Cristina Gabăr, Alexandru Laurenţiu Cazacu şi Florin Nichita Florea au fost trimişi în judecată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Reamintim că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, au efectuat, la mijlocul lunii octombrie, 18 percheziţii domiciliare în Constanţa şi Năvodari.
 
Acţiunea a vizat mai multe persoane din Constanţa, care, în perioada iulie - octombrie, s-ar fi implicat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice).
 
În urma percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate 12 grame de substanţă vegetală, 40 de grame de substanţă pulverulentă, trei grindere, un cântar electronic, precum şi alte dispozitive pentru prepararea, porţionarea şi consumul drogurilor.
 
Pe baza analizei de laborator a substanţelor vegetale şi pulverulente ridicate, s-a constatat că acestea fac parte din categoria drogurilor de risc, respectiv canabis şi alpha-PVP, fiind identificate şi alte substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.
 
15 persoane au fost conduse la audieri, la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa. Pe baza probatoriului administrat în cauză, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a cinci persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive.

Ti-a placut articolul?

Comentarii