Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ample exerciții în domeniul rezilienței în România Conferința internațională „Outlook on Resilience – Challenges and Opportunities” la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

26 Oct, 2022 10:32 1627 Marime text


Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța, Ministerul Afacerilor Interne, New Strategy Center și
ANSSI, organizează conferința internațională „Outlook on Resilience – Challenges and Opportunities”. Aceasta vine în completarea unuia dintre cele mai importante și ample exerciții organizate în țara noastră în domeniul rezilienței.

Obiectivul evenimentului “Resilience Dome TTX 2022”, constă în stimularea cooperării, astfel încât să se asigure o coordonare cât mai bună în managementul crizelor.

Evenimentul are loc în data de 26 octombrie 2022, la Hotel DelMar, Constanța.

Imagine de la eveniment, foto: ZIUA de Constanța
În filmulețul de mai jos puteți vedea un moment inedit din cadrul evenimentului. Este vorba despre  roboțel dirijat care se plimbă prin sală, spre uimirea invitaților. 



La eveniment sunt prezenți prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa, președintele CJC, Mihai Lupu, dar și Raed Arafat. Deasemenea, la eveniment participă George Niculescu, secretar de stat în ministerul Energiei, Ionuț Cristian Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Constantin George , manager profesionist  de servicii S&T România, H.E. Rim Kap-Soo, ambasador, Ambasada Republicii Coreea în România, Duane Verner, manager,  Resillience Assessment Group , Nuclear Technologies and National Security, Talya Lankri, șeful diviziei frontului intern din consiliul de securitate națională, Israel. 

Deasemenea, sunt prezenți și Bogdan Dumea, secretar de stat în Ministerul Digitalizării, Alina Bârgăoanu, decan al Universității Naționale de de Studii politice și Administrație Publică, Andrei Oprina, directorul  Institutului pentru Tehnologie Avansată, Ioan Constantin, expert în securitate cibernetică, Orange România, Răvan Popescu, CEO Romgaz, Eugen Mavriș, general de flotilă aeriană, Johnathan Shaw, șef al biroului regional de implicare în cooperare, agenție de reducere a amenințărilor pentru apărare, SUA. 
 



Șeful CJC a declarat că este onorat ca participă la acest eveniment. Acesta  le-a mulțumit organizatorilor pentru ca au ales Constanța. 

 
Beneficiind de prezența unor participanți naționali și internaționali de calibru, în cadrul evenimentului sunt discutate tematici precum reziliența generală a societății, ca factor de descurajare a unor acțiuni ostile, reziliența comunităților locale, managementul resurselor, reziliența infrastructurilor critice, business continuity, tehnologii emergente: disruptivitate vs. oportunitate, tehnologii emergente în comunicare și reglementarea acestora. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii