Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi de mii de lei aplicate de polițiști în municipiul Constanța în cadrul acțiunii Blocada (GALERIE FOTO)

ro

15 Dec, 2023 15:47 692 Marime text
Foto: IPJ ConstantaLa data de 15 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și a consumului și traficului de droguri sau alte substanțe interzise.
 
Potrivit IPJ Constanța, activitățile s-au desfășurat în cadrul acțiunii ”Blocada”.
 

„Astfel, au fost legitimate aproximativ 80 de persoane, au fost verificate 50 de vehicule și 15 locații publice, printre care baruri, săli de jocuri de noroc, parcuri și piețe.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, și  2 la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.
 
Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 6.000 de lei“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 
De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.
 
Astfel, la data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au identificat un  bărbat, de 53 de ani, care ar fi condus un autoturism, pe strada Pelicanului, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
Bărbatul a fost testat cu apartul etilotest, rezultatul fiind 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 

„Totodată,  polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, potrivit cărora nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane.
 
La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Citește și: 

Razie de amploare în județul Constanța! Sute de amenzi aplicate în cadrul acțiunii Blocada (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii