Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă în Portul Constanța. 33 tone de deșeuri depistate în două containere sosite din Israel (GALERIE FOTO)

ro

30 Aug, 2022 17:22 1218 Marime text
Deșeuri. foto: Facebook/Garda de MediuGarda Națională de Mediu Constanța a interzis importul deșeurilor încărcate în doua containere, sosite în Portul Constanta Sud.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Constanța, deșeurile au fost expediate de o firmă din Israel și ar fi trebuit să ajungă la o societate din județul Buzău.

Cantitatea totala aflata în cele doua containere este de 32.929 kg, reprezentând deșeuri de polistiren presat în baloți.

„Importul a fost înregistrat în registrul ROAFM, însă echipa de comisari a constatat mai multe neconcordante intre documentele depuse la Biroul vamal de Frontiera pentru realizarea importului și informațiile încărcate de importator în aplicație. Autorizația de mediu din setul de documente nu era aceeași cu autorizația de mediu din registrul ROAFM, iar documentul care însoțește transferul deșeurilor –Anexa VII nu este completat conform cerințelor Regulamentului 1013/2006. Din aceste documente nu a reieșit în mod clar amplasamentul/adresa instalației de valorificare a deșeurilor de polistiren și daca exista autorizație de mediu pentru punctul de lucru unde se afla instalația de valorificare a acestora.
Garda Națională de Mediu face următoarea precizare: „Importul/transferul oricăror tipuri sau cantităţi de deşeuri în România se poate realiza numai către instalaţii de valorificare”, condiție obligatorie prevăzută de legislația în vigoare“ - au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii