Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă în Gară! Un geamantan suspect a pus pe jar autorităţile din Constanţa (galerie foto)

ro

25 Mar, 2016 00:00 1882 Marime text
Mai multe echipaje de la Jandarmerie, Poliţie, Ambulanţă şi Pompieri s-au deplasat, ieri, în zona Gării din Constanţa, după ce au fost alertate de existenţa unui pachet suspect. Imediat după primirea alertei, zona a fost împrejmuită de oamenii legii şi evacuată.
 
Potrivit unui tânăr care urma să se deplaseze la Călăraşi, pentru că nu mai fusese de trei săptămâni acasă, poliţiştii şi jandarmii i-au îndrumat pe toţi cei prezenţi în apropierea Gării Constanţa să se îndepărteze de această zonă. Tot el a spus că nu îi este teamă că ar putea fi o bombă amplasată aici, aşa cum s-a întâmplat la Bruxelles.
 
Pachetul suspect se afla în trenul Bucureşti - Constanţa, în care un pasager ar fi uitat un geamantan. Acest bagaj a fost descoperit de controlor, care a anunţat de urgenţă organele competente printr-un apel la 112. Evenimentul a luat amploare repede, având în vedere atentatele ce au avut loc marţi dimineaţă în Belgia.
 
Comisarul-şef Tudorel Dogaru, şeful Poliţiei Municipale Constanţa, a declarat că au fost descoperite trei genţi - probabil abandonate -, în care se aflau haine. Întrebat dacă a fost o alarmă falsă, acesta a declarat: „Da, dar mai bine să o tratăm cu toată prudenţa şi să desfăşurăm misiunea conform procedurilor“.
 
Potrivit comisarului-şef, bagajele nu se aflau în tren, ci unul era la linia 1, iar celelalte două au fost găsite la toaleta publică din pasajul de trecere.
 
CFR Călători informează că, „la sosirea în Gara Constanţa a trenului InterRegio 1581 Bucureşti Nord - Constanţa (sosire 9:31), după coborârea călătorilor, şeful de tren a găsit un pachet uitat în ultimul vagon. A fost alertat numărul de urgenţă 112. Peronul unde a fost garat trenul a fost izolat, accesul pasagerilor în zonă a fost restricţionat. Accesul pasagerilor pe peron a fost permis începând cu ora 10:50. Menţionăm ca circulaţia trenurilor de călători nu a fost afectată“.

Constanţa, în alertă de mai multe ori

Nu este prima dată când Constanţa este în alertă. Un apel a pus pe jar, la sfârşitul lunii ianuarie, mai multe echipaje de Poliţie şi de Jandarmerie. O persoană ar fi ameninţat că, tot în Gara din Constanţa, ar fi amplasată o bombă. Imediat, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje specializate, care au evacuat zona şi au asigurat-o. Totul s-a petrecut când un apel anonim a fost primit la 112 Central, la ora 16.15. La faţa locului s-au prezentat echipaje din cadrul Poliţiei Transporturi, al SAS, o ambulanţă şi pompierii militari. Alarma s-a dovedit a fi falsă, iar cel care a sunat la 112 pentru a face această „farsă“ a fost identificat.
 
În martie 2003, serviciile secrete americane şi române au intrat în alertă. Printr-un telefon anonim s-a anunţat că în interiorul Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu a fost amplasată o bombă. După o amplă verificare, cei în măsură au concluzionat că totul a fost doar o alarmă falsă.
 
De asemenea, în 2008, un bărbat a ameninţat că aruncă în aer Podul Agigea. Asupra individului nu au fost găsite materiale periculoase.
 
În luna ianuarie a anului 2013, autorităţile competente au fost alertate că, la intersecţia străzii Bucureşti cu aleea Violetelor, o bombă ar fi amplasată la o maşină parcată lângă Piaţa Obor. Bomba ar fi fost montată pe un automobil BMW X5, al lui Walter Kaunz, patronul casei de amanet Concret. Ulterior verificărilor, geniştii nu au descoperit nimic suspect.
 
În luna iulie a anului 2015, în faţa Consulatului General al Turciei de la Constanţa a fost găsită o valiză suspectă. Geamantanul era gol şi a fost detonat la Cumpăna, conform procedurilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii