Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:02 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerist suspectat de trafic de minori şi proxenetism Curtea Supremă cere Tribunalului Constanţa să nu-l mai judece pe Bosânceanu

ro

22 Apr, 2013 00:00 1938 Marime text
„În fapt, s-a reţinut că, în cursul anului 2011, inculpaţii (...) au obţinut beneficii financiare substanţiale, asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către cinci persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani”

La câteva săptămâni după ce Tribunalul Constanţa i-a dat câştig de cauză în procesul intentat împotriva statului român, acesta din urmă fiind obligat să-i achite suma de 20.000 de euro drept despăgubiri, afaceristul local George Vergiliu Bosânceanu a mai bifat o victorie în instanţă. Concret, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis ca Tribunalul Constanţa să pună punct judecăţii dosarului în care Bosânceanu este acuzat că face parte dintr-un presupus grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. 
Pe data de 3 august 2012, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul 9062/118/2012, având ca obiect „traficul de minori”, unde printre inculpaţi figurează şi George Vergiliu Bosânceanu. Până la acest moment procesual, dosarul cauzei s-a aflat de zece ori în atenţia completului de judecată prezidat de magistratul Marinela Mitan, următorul termen fiind programat pentru azi. Având în vederea decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, cel mai probabil, şedinţa de azi nu va mai avea loc. Şi asta pentru că judecătorii din capitală au admis cererea formulată particularul Bosânceanu pentru strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 9062/118/2012 al Tribunalului Constanta. Pe cale de consecinţă, Curtea Supremă a decis strămutarea judecării cauzei de la Tribunalul Constanţa la Tribunalul Vrancea. Decizia Înaltei Curţi este definitivă. Referitor la dosarul strămutat, la data de 4 aprilie 2012, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa a anunţat destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. „În fapt, s-a reţinut că, în cursul anului 2011, inculpaţii Bosânceanu George Vergiliu, Peneoaşu Gheorghe, Roşu Marian, Barbu Bogdan, Chiciorea Georgică, Helera Virgil şi Şaban Sevghilim, din municipiul Constanţa, au obţinut beneficii financiare substanţiale, asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către cinci persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, clienţii fiind racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia, prin intermediul unor pliante publicitare”. „Activitatea infracţională se desfăşura cu predilecţie în sezonul estival, în hotelul Histria, proprietatea inculpatului Bosânceanu George Vergiliu.
Procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventiva a acestora pentru o perioadă de 29 de zile”, potrivit anchetatorilor. De menţionat că cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii