Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:00 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Roşianu, cel care ar fi făcut cumpărături sub identitate falsă, rămâne în arest preventiv

ro

02 Feb, 2016 00:00 904 Marime text


Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins ieri, ca nefondată, contestaţia declarată de Adrian Roşianu împotriva încheierii de şedinţă din data de 27 ianuarie, pronunţată de Judecătoria Constanţa, instanţă care a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive. Decizia este definitivă.
 
Astfel, faţă de Adrian Roşianu se menţine măsura arestării preventive, urmând a fi verificată periodic, dar nu mai târziu de 30 de zile, respectiv până la 25 februarie inclusiv.
 
Totodată, magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispuse faţă de Gheorghe Dumitru Iancu.
 
Reamintim că, din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada septembrie-octombrie 2015, „împreună cu alte persoane, inculpatul Roşianu Adrian, declinându-şi identităţi nereale şi utilizând ordine de plată nereale, în numele a diverse societăţi comerciale neimplicate în cauză, a cumpărat cantitatea de 477 mp de parchet, un generator electric şi un despicător de cablu, în dauna a trei persoane vătămate distincte, bunuri care au fost ridicate de la persoanele vătămate, dar a căror contravaloare nu a mai fost achitată“.
 
„Inculpaţii Ardeleanu Bogdan Ştefan, Dumitru Iancu Gheorghe şi Tache Gheorghe au acordat sprijin inculpatului Roşianu Adrian, întrucât fie au ridicat parchetul de la transportatorul ce a transportat marfa de la vânzător în municipiul Constanţa, la presupusul cumpărător, cum este cazul lui Ardeleanu Bogdan Ştefan, fie au asigurat depozitarea şi au încercat valorificarea bunurilor (generator electric şi despicător de cablu) către diverşi clienţi, cum este cazul celorlalţi doi inculpaţi, Dumitru Iancu Gheorghe şi Tache Gheorghe.
 
Prin vânzarea frauduloasă a celor trei tipuri de mărfuri, a fost produs un prejudiciu de aproximativ 76.000 de lei, care a fost în totalitate recuperat“, potrivit procurorilor.
 
În cauză, cercetările continuă pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii