Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:58 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratori de firme cercetaţi penal

ro

25 May, 2012 02:29 1302 Marime text
O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra a două containere sosite din China în PPF Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute. Primul container controlat în data de 23.05.2012, în jurul orei 12.00, sosise pe adresa unei societăţi cu sediul în localitatea Nehoiu din judeţul Buzău şi era încărcat cu 240 de tigăi, reprezentând o marcă cunoscută, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală. Cel de-al doilea container controlat în jurul orei 13.00 avea ca destinatar o societate comercială cu sediul în Republica Moldova şi conţinea 768 perechi de papuci bărbăteşti, având însemnele unei mărci cunoscute, bunuri care de asemenea erau susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 151.000 de lei dacă ar fi fost originale, au fost reţinute de către lucrătorii vamali şi lăsate în custodia comisionarilor vamali.

Pe numele administratorilor societăţilor comerciale în cauză au fost întocmite lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998, republicată, privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Ti-a placut articolul?

Comentarii