Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de prevenire și combatere a consumului de droguri, la Tulcea. Valoarea amenzilor

ro

12 Jul, 2022 15:53 986 Marime text
Imagine de la o acțiune, foto: Poliția Sibiu
În perioada 08-10 iulie 2022, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea împreună cu celălalte instituții cu atribuții în domeniul prevenirii și combaterii fenomenului de consum și trafic de droguri, au acționat pe raza municipiului Tulcea, în vederea prevenirii și combaterii acestor fapte.
 
Scopul acțiunilor constă în reducerea impactului și dimensiunilor fenomenului la nivel național, prin prioritizarea și eficientizarea activităților în lupta împotriva acestuia, fiind axat pe reducerea cererii și a ofertei și consolidarea capacității operaționale de răspuns-cooperare internațională, cercetare, evaluare, informare și coordonare.
 
În cadrul acțiunii au participat 89 de efective, care au legitimat peste 200 de persoane, au verificat aproximativ 100 de autoturisme, 39 de localuri publice, firme de pază, zone de interes.
 
Aceștia au aplicat 101 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.590 de lei, din care 27 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 R și 74 pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002.
 

De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere, au fost retrase două certificate de înmatriculare și reținute două seturi de plăcuțe de înmatriculare.
 
Totodată, polițiștii au efectuat 11 testări cu aparatul drug-test, toate fiind negative.
 
Menționăm faptul că astfel de acțiuni vor fi desfășurate periodic, în vederea reducerii riscului consumului de droguri., transmite IPJ Tulcea. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii