Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de control la agenții economici din piața agroalimentară Km 4-5 din Constanța. Au fost aplicate amenzi

ro

23 Dec, 2022 15:52 1674 Marime text
Poliția în acțiune. Foto: IPj Bistrița NăsăudLa data de 22 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări la 12 agenți economici din piața agroalimentară Km 4-5, fiind identificate, expuse spre comercializare, mai multe articole de îmbrăcăminte purtând însemnele unor mărci înregistrate, susceptibile de a fi contrafăcute.

Potrivit IPJ Constanța, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

„De asemenea, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 83.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum și suspendarea activității comerciale pentru 3 puncte de lucru până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale.
Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea Legii 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii