Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de control a Poliției Transporturi! Au fost aplicate mai multe sancțiuni. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)

ro

19 Feb, 2023 12:17 1134 Marime text
Sursa foto: Poliția RomânăÎn perioada 10 – 16 februarie a.c., polițiștii de la transporturi au desfășurat, la nivel național, acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.
 
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în cadrul acțiunilor, au fost efectuate verificări în 171 de stații și triaje de cale ferată și 252 de trenuri de călători. Au fost legitimate 1.504 persoane, fiind aplicate 358 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 102.350 de lei.
 
Astfel, au fost depistați 2 urmăriți, 8 minori lipsiți de supraveghere și 14 persoane care apelau la mila publicului, fiind verificate 18 obiective de pază și 14 agenți economici.
 
De asemenea, au fost controlate 455 de autovehicule, verificate 25 de nave/ambarcațiuni, reținute 10 permise de conducere, retrase 2 placuțe de înmatriculare și 7 certificate de înmatriculare, fiind indisponibilizate 37 de unelte de pescuit.
 
Polițiștii au constatat 51 de infracțiuni, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale 21 de persoane.
 
Exemple:
 
1. La data de 12 februarie 2023, ora 13.10, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj - Napoca – Biroul de Investigare a Fraudelor și Biroului Județean de Poliție Transporturi Satu Mare au depistat o persoană, de 52 de ani, domiciliată în comuna Medieșu Aurit, județul Satu Mare, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Halta Medieșu Aurit, având funcția de acar, aflat sub influența băuturilor alcoolice.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
2. La data de 11 februarie 2023, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Cluj-Napoca au depistat o minoră, de 16 ani, plecată în mod voluntar de la domiciliu.
 
Aceasta a fost predată lucrătorilor D.G.A.S.P.C. la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență  „Gavroche”, din municipiul Cluj-Napoca.
 
3. La data de 11 februarie 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași- Biroul Județean de Poliție Transporturi Neamț au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, de 65 de ani, din comuna Hangu, sat Ruginești, județul Neamț.
 
Astfel, au fost descoperite 6 plase de pescuit monofilament, având o lungime totală de 122 de metri și o plasă de material textil, de 7 metri lungime, care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor și probării întregii activități infracționale.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii