Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune de amploare în Porturile Constanţa, Agigea şi Midia

ro

05 Oct, 2012 01:00 1350 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o acţiune în cadrul unui plan privind combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în perimetrul porturilor maritime Constanţa, Constanţa Sud - Agigea şi Midia.

În urma acţiunii au fost controlate 12 containere, în două dintre ele depistându-se marfă nedeclarată autorităţii vamale, în valoare de aproximativ 400.000 de lei, poliţiştii de frontieră întocmind două lucrări penale pe numele administratorilor societăţilor comerciale în cauză.

În data de 3 octombrie, în intervalul orar 19.00 - 21.00, la nivelul Grupului de Nave Constanţa s-a organizat o amplă acţiune ce a vizat efectuarea de verificări privind legalitatea activităţilor desfăşurate în perimetrul Porturilor Constanţa, Constanţa Sud - Agigea şi Midia, la porţile de acces şi în acvatoriul portuar.

Acţiunea la care au participat 19 echipaje terestre şi unul naval din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanţi ai Căpităniei Zonale Constanţa şi lucrători vamali din cadrul Birourilor Vamale Constanţa şi Agigea s-a desfăşurat în cadrul unui plan de acţiune privind combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere.

Totodată, s-a avut în vedere verificarea legalităţii şederii cetăţenilor străini pe teritoriul României, cât şi accesul la uscat al marinarilor străini.

În urma acţiunii au fost verificate 194 de autovehicule, 105 cetăţeni străini, 170 cetăţeni români, două ambarcaţiuni în acvatoriul portuar, 12 containere cu mărfuri diverse, atât la rampele de control fizic, cât şi cu echipajul mobil de detecţie nucleară - parte a programului Second Line of Defense şi au fost dispuse două supracontroale la nave comerciale.

Au fost constatate două infracţiuni de folosire de acte nereale la autoritatea vamală, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006, valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării fiind de 397.000 de lei.

Astfel, la PPF Constanţa Sud - Agigea au fost controlate împreună cu lucrătorii vamali două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în judeţele Dolj, respectiv Suceava. În urma controlului a fost descoperită marfă nedeclarată reprezentând accesorii auto şi de telefonie mobilă, în valoare de 87.000 de lei, respectiv 310.000 de lei.

Pe numele administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni români, au fost întocmite lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale la autoritatea vamală".

În cadrul aceleiaşi acţiuni, în Portul Constanţa Sud - Agigea a fost depistat un cetăţean român domiciliat în municipiul Constanţa care conducea un ansamblu auto marca MAN fără a deţine licenţa pentru efectuarea de transport rutier de mărfuri, faptă pentru care i-au fost întocmite actele premergătorare pentru fapta prevăzută şi sancţionată de art. 2811 Cod Penal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii