Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de amploare a polițiștilor IPJ Constanța de Florii! amenzi de peste 300.000 de lei, aplicate (GALERIE FOTO)

ro

28 Apr, 2024 16:25 435 Marime text
Foto: IPJ ConstantaÎn acest sfârșit de săptămână, aproximativ 750 de polițiști au desfășurat acțiuni de amploare, pentru ca sărbătoarea creștină a Floriilor să fie una în siguranță.
 
Potrivit IPJ Constanța, polițiștii au acționat pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică, desfășurarea unui trafic rutier în siguranță și prevenirea consumului și traficului de substanțe interzise.
 

„În perioada 25-27 aprilie a.c., în județul Constanța au fost desfășurate 136 de acțiuni, la care au participat polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, transporturi, investigații criminale, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
 
Acțiunile au fost desfășurate în sistem integrat cu jandarmii.
 
În cadrul activităților derulate, au fost legitimate prin aplicația eDac peste 1.600 de persoane și au fost verificate 980 de vehicule.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 667 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, la O.U.G 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, precum și pentru încălcarea dispozițiilor altor acte normative“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 
Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 303.000 de lei.
 
De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 51 de premise de conducere, au fost retrase 33 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 11 infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
Exemple:
 
La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 18.30, polițiști din cadrul Poliției Orașului Murfatlar – Postul de Poliție Valu lui Traian au identificat un bărbat, de 27 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 3, în comuna Valu lui Traian.
 
Acesta a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din altă țară.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu are dreptul de a conduce vehicule pe teritoriul României.
 
La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 17.35, polițiști din cadrul Poliției Orașului Negru Vodă au identificat un bărbat care a condus un autoturism, pe strada Islazului din satul Movila Verde, fiind sub influența băuturilor alcoolcie.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, a fost condus la o unitate mendicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
În toate cazurile au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Citește și: 

Razie cu radare a polițiștilor în județul Constanța! Au fost aplicate mai multe amenzi (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii