Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acte masluite la Spitalul Medgidia

ro

02 Feb, 2004 00:00 1517 Marime text

Din cauza unor documente falsificate, Gratiela Canea si concubinul ei au pierdut un proces

Gratiela Canea si concubinul ei au fost condamnati in baza unor documente false * Canea declara ca pe 16 iulie 2002 a fost batuta de mama sa * Aceasta, Marioara Encica, a disparut imediat de acasa si s-a intors dupa cateva zile cu acte care atestau ca a fost internata la sectia Chirurgie a Spitalului Municipal Medgidia, cu traumatism cranio-cerebral acut * Cele doua parti s-au actionat reciproc in instanta si Canea a solicitat actele originale ale internarii * Dupa ce, in repetate randuri, spitalul trimisese copii, prezentarea originalului a scos la iveala un fals grosolan: data de internare fusese modificata cu pixul, astfel incat sa se ajunga la 16 iulie * Canea a depus la politie o plangere impotriva spitalului si a doi martori adusi de Encica Marioara, care si-au schimbat declaratiile

Gratiela Canea si concubinul ei au pierdut un proces din cauza unui act falsificat de angajatii Spitalului Municipal Medgidia. De-a lungul procesului si recursului, cei doi au solicitat in repetate randuri, pe cale oficiala, sa le fie trimise actele de internare ale Marioarei Encica si au primit in loc acte false. La ultimul termen, atunci cand Spitalul Municipal Medgidia a fost obligat sa se supuna legii, a fost remisa instantei foaia de observatie medicala autentica, pe care se poate observa o modificare grosolana a datei de internare a pacientei.

Gratiela Canea sustine ca, pe data de 16 iulie, a fost batuta de propria mama, Marioara Encica, chiar in curtea casei. Incidentul a aparut pe fondul unei dispute mai vechi care a dus chiar la o hotarare judecatoreasca prin care s-a dispus granituirea casei in care locuiau cele doua. Cazuta langa gardul casei, Gratiela a strigat dupa ajutor, pana cand concubinul, care era inauntru, a iesit sa vada ce se intampla. Intre timp, Encica parasise curtea. Conform declaratiilor victimei, mama ei s-a intors in jurul orei 21.00 si apoi a plecat din nou la 23.40. Femeia a lipsit de acasa pana pe data de 23 iulie. A doua zi, o prietena de-a Marioarei Encica a raspandit zvonul ca ea ar fi internata la sectia Chirurgie a Spitalului Municipal Medgidia, salonul 2 In aceeasi zi, Gratiela Canea, stiind ca mama ei nu are nimic si banuind ca e ceva necurat la mijloc, a telefonat la spital unde a aflat ca nu fusese internata nici o persoana cu numele de Encica. Pe data de 19, Canea a mers personal la biroul internari si a cerut din nou informatii, insa raspunsul a fost acelasi: Encica nu exista in nici un act. Canea a depus plangere impotriva mamei sale, iar aceasta atat impotriva fiicei, cat si a concubinului Gratielei, sustinand ca a fost lovita de amandoi, si dosarele s-au conexat. Dosarul a fost trimis la Judecatoria Medgidia si apoi la Parchetul Militar. Avand convingerea ca actele medicale ale femeii sunt false, Canea si concubinul au solicitat foaia de observatie din spital, in original. Temerile le-au fost confirmate atunci cand au primit in locul originalului copia de mana a fisei de observatie medicala, cu diagnosticul "traumatism cranio-cerebral prin agresiune", care necesita 8-9 zile de ingrijiri medicale. Atunci, Canea a solicitat copie dupa registrul biroului de internari si al celui de urgenta, fara insa a le primi.

Talasman a ascuns adevarul

Drept urmare, Gratiela Canea a trimis o adresa la spital, iar apoi s-a prezentat personal si i-a solicitat directorului din acea vreme, Mircea Talasman, sa ii arate registrele. Directorul a trimis pe cineva de la urgenta dupa registru. "Mi l-au aratat, acoperind restul foii si m-au expediat urgent, fara sa mai stea de vorba cu mine", declara Gratiela Canea. In urma prezentarii acestor simulacre de documente, concubinul Gratielei a fost amendat administrativ si dosarul a fost mutat la Judecatoria Medgidia, urmand sa se judece in continuare Canea si Encica. De aceasta data, au fost trimise in instanta fotocopii ale originalului foii de observatie si registrului de internari. Pe aceasta din urma se observa faptul ca angajatii spitalului au acoperit cu o foaie de hartie pozitiile urmatoare, pentru a nu se putea observa o eventuala neconcordanta a numerotarii pozitiilor. Canea a pierdut procesul si a facut recurs. La recurs, jurista spitalului, Cristina Mircica, a venit cu o alta fotocopie a originalului foii de observatie. Pe aceasta se poate observa cu usurinta modificarea grosolana a datei de internare, astfel incat sa iasa ziua de 16 iulie! In plus, pe acest act se pot observa alte numeroase modificari fata de fotocopia trimisa instantei anterior, desi ar fi trebuit sa fie vorba de acelasi act. "La toate acestea se adauga cei doi martori solicitati de Encica Marioara, care si-au modificat declaratiile". In consecinta, Encica a depus la politie o reclamatie impotriva Spitalului Medgidia si a celor doi martori. Vom reveni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii