Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accidentul mortal dintre Topraisar și Mereni, în bilanțul misiunilor IGSU. Trei tineri și-au pierdut viața

ro

18 Nov, 2021 09:57 4537 Marime text
  • Salvatorii au desfășurat 1.418 misiuni, la nivelul întregii țări.
 
1.082 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (259 cazuri), urmată de județele Mureș (63 cazuri), Timiș (48 cazuri) și Sibiu ( 42 cazuri).
 
Echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma unui accident rutier mortal, în județul Constanța, produs pe DJ 391, între localitățile Topraisar și Mereni, între două autoturisme.
 
În urma impactului puternic, au rezultat patru victime, trei dintre acestea au fost încarcerate. Din păcate, trei persoane au decedat din cauza leziunilor suferite, iar o altă persoană a fost transportată la spital.
 
Comunicatul oficial IGSU:
 

„Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.418 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.
 
La nivel național, 1.082 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (259 cazuri), urmată de județele Mureș (63 cazuri), Timiș (48 cazuri) și Sibiu ( 42 cazuri).
 
În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 59 incendii, precum și în alte 284 de intervenții în sprijinul comunităților.
 
Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore (3 persoane în județul CT și 1 persoană în județul IS).
 


Un accident grav a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Constanța, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma unui accident rutier, produs pe DJ 391, între localitățile Topraisar și Mereni, între 2 autoturisme. În urma evenimentului în care au fost implicate 2 autoturisme au rezultat 4 victime, 3 dintre acestea au fost încarcerate. Din nefericire, 3 persoane au decedat din cauza leziunilor suferite, iar o altă persoană a fost transportată la spital.
 
O altă intervenție care a necesitat efort susținut din partea salvatorilor, a avut loc în județul Iași, unde pompierii au fost solicitați să intervină în urma unui accident rutier produs între 3 autoturisme, pe raza localității Mogoșești. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat 6 victime. În pofida tuturor eforturilor depuse de pompieri, 1 persoană a decedat, iar celelalte au fost transportate la spital.
 
O misiune care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor, a avut loc în județul Galați, unde salvatorii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un apartament, situat la etajul 9, al unui imobil, în municipiul Galați. La sosirea echipajelor de stingere, flăcările se manifestau în interiorul unui apartament, cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Pompierii au evacuat 40 de persoane și alte 30 de persoane s-au autoevacuat. Pe timpul operațiunilor de intervenției a fost identificată o persoană decedată.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 3 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov, Covasna și Harghita; 2 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele Ialomița și Satu-Mare.
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro.“

Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii