Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident între ski jet-uri Achitată în primă instanţă, Andreea Lucia Mateescu şi-a primit pedeapsa definitivă

ro

14 Jun, 2016 00:00 2437 Marime text
 

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia şi de apelantele părţii civile împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Mangalia în dosarul în care Andreea Lucia Mateescu, din Ploieşti, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă.
 
Astfel, judecătorii constănţeni au desfiinţat în parte sentinţa penală pronunţată de Judecătoria Mangalia şi, rejudecând, au dispus condamnarea Andreei Lucia Mateescu la pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de patru ani.
 
De asemenea, magistraţii din Constanţa au constatat că SC Aqua Sport SRL Oradea, prin administrator Miklos Gheorghy Csaba, are calitatea de parte responsabilă civilmente. „Constată proporţia de culpă ca fiind de 30% pentru inculpata Mateescu Andreea Lucia, de 40% pentru victima Dumitru Florian şi 30% - culpa proprie a SC Aqua Sport SRL Oradea, prin administrator Gheorghy Csaba Miklos“, conform minutei.
 
Totodată, judecătorii au dispus, sub aspectul laturii civile, în vederea stabilirii cuantumului prejudiciului material şi moral solicitat de părţile civile, trimiterea cauzei spre rejudecare la Judecătoria Mangalia. Decizia este definitivă.
 
Andreea Lucia Mateescu a fost achitată, în noiembrie 2015, de Judecătoria Mangalia. Decizia nu a fost definitivă şi a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa. Amintim că, în luna iulie 2008, un turist din Bucureşti a decedat în staţiunea Costineşti, după ce ski jet-ul pe care se afla a fost implicat într-un accident. La momentul respectiv, s-a precizat că tânărul din Bucureşti a venit la mare alături de un amic. Cei doi au închiriat un ski jet, cu care ar fi făcut câteva mişcări periculoase. La un moment dat, ski jet-ul pe care se aflau băieţii s-a lovit de cel al tinerei din Ploieşti. În urma accidentului, unul dintre tineri a decedat şi celălalt a fost rănit grav.
 
Andreea Lucia Mateescu a fost trimisă în judecată la data de 17 octombrie 2014.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii