Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

813 zile de la trimiterea în judecată Nicuşor îi face plângere penală judecătoarei sale

ro

11 Mar, 2011 01:51 2006 Marime text
cap_8.jpgSurse avizate au precizat că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este decis să-i facă plângere penală judecătoarei Ruxandra Grecu, preşedintele completului său de judecată, pentru abuz în serviciu, dat fiind modul în care a fost tratat pe parcursul desfăşurării procesului

Aflat la al 15-lea termen de judecată, într-un proces întins pe parcursul a mai bine de doi ani de zile, pentru preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, par să fi intrat zilele în sac în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru un prejudiciu estimat de aceştia la circa un milion de euro. În paralel cu atitudinea instanţei, care pare să vrea să grăbească lucrurile în proces, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a menţionat că îi va face plângere penală preşedintelui completului, magistratul Ruxandra Grecu.

Concret, în cele peste 800 de zile de la momentul la care dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa, termenele de judecată au fost fixate de instanţă la intervale relativ mari de timp. Totuşi, de unde la început politicianul se putea aştepta la maxim o înfăţişare pe lună, în ultima perioadă, instanţa a stabilit minim două "întâlniri" lunar. Următoarea înfăţişare a fost fixată pe data de 21 martie, în contextul în care termenul anterior s-a desfăşurat pe data de 7 martie.

Recuzare la al patrulea mandat

Spre disperarea preşedintelui de consiliu judeţean, tot în ultimul timp, preşedintele completului de judecată, magistratul Ruxandra Grecu, a dispus citarea sa în repetate rânduri cu mandat de aducere, înmânat luptătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Constanţa pentru a fi dus la îndeplinire. În condiţiile în care politicianul transmisese instanţei prin avocatul său faptul că se prevalează de dreptul la tăcere, preşedintelui CJC nu i-a picat deloc bine insistenţa judecătorului Grecu de a-l cita cu mandat de aducere la instanţă. La al patrulea mandat emis în aceşti termeni pe numele lui Nicuşor Constantinescu, avocatul său, Marius Mocanu, a recuzat completul. În argumentarea cererii ca Nicuşor să fie judecat de un alt complet, apărătorul a invocat "insistenţa" de care magistratul Ruxandra Grecu a dat dovadă în emiterea mandatelor de aducere pe numele clientului său.

Atitudine "care pe care"

La o zi după cererea de recuzare a instanţei, magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins solicitarea şi au decis ca Nicuşor Constantinescu să fie judecat în continuare de magistratul Ruxandra Grecu, hotărârea aceasta putând fi atacată numai împreună cu fondul cauzei, adică la terminarea procesului în primă instanţă. În aceste condiţii, surse avizate au precizat că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este decis să-i facă plângere penală judecătoarei Ruxandra Grecu, preşedintele completului său de judecată, pentru abuz în serviciu, dat fiind modul în care a fost tratat pe parcursul desfăşurării procesului. Dincolo de atitudinea "care pe care", ce pare să se fi instalat bine-mersi în procesul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, este de menţionat că pentru următoarea înfăţişare din dosar, fixată pentru data de 21 martie, nu s-a dispus încă emiterea unui nou mandat de aducere pe numele politicianului. Cu sau fără mandat, preşedintele CJC a menţionat că nu se va prezenta în instanţă, precizând că este dreptul său de a nu se prezenta nici la celelalte înfăţişări ce vor fi stabilite în caz.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii