Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20.000 de ţigarete de contrabandă confiscate în Constanţa

ro

09 Nov, 2013 00:00 1125 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 20.000 de ţigarete de contrabandă, pe care un cetăţean român le transporta, pe raza municipiului Constanţa, cu un autoturism marca Kia, înmatriculat în România, fără a îndeplini formele legale.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun în zona de competenţă, verificând un autoturism marca Kia Ceed, înmatriculat în Constanţa, care staţiona cu motorul pornit în zona unor galerii comerciale din municipiul Constanţa.
În urma controlului, în portbagajul autoturismului au fost găsite 20.000 de ţigarete cu timbru de Republica Ucraina, pe care cetăţeanul român aflat la volan, CM, în vârstă de 61 de ani, le deţinea fără a avea documente legale.
Bărbatul în cauză, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, a declarat că a achiziţionat ţigările de la o persoană necunoscută, cu scopul de a le revalorifica pentru obţinerea unui profit de aproximativ 1.000 de lei.

Din cercetări a rezultat că respectivul bărbat intenţiona să aprovizioneze mai mulţi cetăţeni care se ocupă cu traficul ilicit de ţigarete pe raza municipiului Constanţa.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, cu o valoare de aproximativ 10.000 de lei, iar autoturismul evaluat la 5.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializare a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă” şi evaziune fiscală, prin „deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile supuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de ţigarete”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii