Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uşor, uşor se supune Nicuşor!

ro

06 Apr, 2011 02:41 1841 Marime text

anamaria-funda.jpgGuvernul incompetent şi năprasnic ne-a manipulat speranţele şi ne-a promis autostradă în vara lui 2011. Se pare că nu o să avem parte de ea... Până de curând nu mă interesa a cui este vina, atâta timp cât aştept acest drum spre mare de o eternitate. Piesa de teatru prezentată de preşedintele Nicuşor Constantinescu, un episod rupt parcă dintr-un reality-show fără succes, a dezvăluit partea ruşinoasă a ping-pong-ului administrativ practicat la Constanţa.

Luni de zile la rând, edilul de la judeţ a tunat şi a fulgerat. Şi a jurat... că nu are nicio competenţă şi nici vreo atribuţie în legătură cu Autostrada Soarelui. Toată culpa e la Ministerul Transporturilor, care trebuia să elibereze certificatul de urbanism. Numai că, spunea preşedintele, Anca Boagiu este neştiutoare şi nici nu vrea să îşi ducă la buna îndeplinire mandatul. Aşa că lasă la mila condeiului lui Nicuşor eliberarea actelor. În zadar a explicat prefectul Claudiu Palaz că documentaţia corespunzătoare este blocată la Consiliul Judeţean, că nu l-a ascultat nimeni. Mai mult, preşedintele de la judeţ ne-a asigurat că îşi dă demisia, că nimeni nu cunoaşte administraţia mai bine ca dumnealui...

Odată cu venirea primăverii şi a lunii aprilie, odată cu cântecul păsărelelor şi înmugurirea pomilor, se îmblânzeşte şi preşedintele CJC. Amator de cultură, creează o piesă de teatru al cărui producător, regizor şi actor unic este Domnia Sa însăşi. Îşi cheamă spectatorii, biletele sunt gratis şi, după ridicarea cortinei, repertoriul se succede rapid. Trece primul act, curge şi al doilea... nu ne impresionează. Scenariul... previzibil... Boc, Boagiu şi Berceanu sunt incapabili. Apare însă punctul culminant al piesei. Constantinescu semnează 10 certificate de urbanism. Unul după altul. Să-i facă hatârul prefectului şi al celorlalţi cârcotaşi care îl dau ca vinovat de blocarea lucrărilor la autostradă. De ce a fost nevoie însă de atâta timp pentru semnarea acestor acte? La ce bun atâta circ şi pâine şi atâtea eforturi pentru ca domnul preşedinte să se supună şi să-şi facă meseria? Nu era mai simplu să se iscălească în birou, şi nu pe autostradă, în văzul tuturor, sub lupa camerelor de luat vederi?

Finalul piesei nu-l cunoaştem încă. Poate că edilul de la judeţ scrie încă la el. Mâine, poimâine, călit, sătul şi obosit de atâta administraţie publică, Nicuşor Constantinescu vine şi îşi recunoaşte şi alte bube... Cum zicala creştină spune că o greşeală recunoscută e pe jumătate iertată, iar cum spovedania şi mărturisirea deblochează o întreagă autostradă... nu putem să-i urăm domnului preşedinte decât... la mai multe!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii