Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uninominalul pur va împinge parlamentarele în 2013!?

ro

24 May, 2012 02:58 2085 Marime text
lavinia_bun.jpgCu adoptarea votului uninominal pur nu facem decât să schimbăm „dictatura lui Băsescu" clamată de USL pe „democraţia în dungă a lui Antonescu", nu vi se pare? Curat murdar, coane Fănică... Nu vor mai fi 300 de parlamentari, vor fi probabil 480 şi tot nu se va asigura principiul reprezentativităţii, stipulat în Constituţie. Deşi teoretic legea a trecut şi tot teoretic ar putea să-şi producă efectele chiar din toamnă, mă îndoiesc că acest lucru se va întâmpla aşa. Cred că legea va fi trimisa spre modificare înapoi de Curtea Constituţională şi abia apoi către promulgare preşedinte. Făcând un simplu calcul matematic, ori legea nu se va aplica pentru alegerile parlamentare din noiembrie, fie acestea vor fi devansate cu bună ştiinţă. Pentru că tot traseul CCR - Parlament - Băsescu ar putea dura cel puţin o lună de zile, dacă nu chiar mai mult, ceea ce va împinge alegerile în primăvara anului viitor.. Atunci când, dacă va mai exista USL va pierde cu siguranţă!

Poate părea doar un scenariu sau o nouă lovitură de Palat, însă vreau să fac totuşi apel la principii: avem totuşi o Constituţie care spune că legea nu poate fi schimbată cu 6 luni înainte de alegerile propriu-zise. Ca să nu mai vorbim de faptul că judecătorii constituţionali mi-e greu să cred că vor admite încălcarea flagrantă a principiului proporţionalităţii şi să transforme legislativul într-un ospiciu cu acte în regulă.

Ceva îmi spune că alegerile parlamentare, indiferent de termenul la care vor fi organizate, se vor desfăşura tot după legea promovată de PSD şi PNL, care permite intrarea de pe locurile 2, 3, 4 sau 5 a unor domni şi domniţe, totul întorcându-se astfel împotriva USL. Vorba aceea, cine sapă groapa altuia, cade singur în ea încă de pe vremea în care un Eminescu îi numea „roşii" şi-i făcea trădători de neam şi ţară, ceea ce se dovedeşte că sunt şi acum, fără nicio diferenţă! Pentru România lui 2012, singurul vot echitabil, democratic şi reprezentativ ar fi în două tururi de scrutin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Daniel 24 May, 2012 05:49 Din cate imi amintesc eu eceasta propunere a venit la vremea cand ereu pe cai mari din partea PDL. Acum ca sunt in cofa brusc legea nu mai este buna. Dincolo de nuante si interese politice sunt pentru aceasta lege din 3 motive: 1 Ajunge cu UDMR cel vesnic la ciolan. Ei sunt cetateni ai romaniei si vor trebuie sa faca politica de dreapta stanga sau centru. Nu am auzit de partidul turcilor in parlamentul german. 2 Dupa acest sistem se va crea clar doua cel mult trei poli politici importanti ceace este iar benefic. Chestia cu mai multi parlamentari etste sterila si electorala. 3 Partide gen PPDD isi cam iau adio de la parlament. Reprzentatativitatea inseamna mai mult decat propaganda pseodo-nazisto-comunistoida a PPDD care spune prostimii ce vrea sa auda.