Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Turnătorul" de la Finanţe şi securiştii

ro

15 Sep, 2012 01:43 2199 Marime text
Camelia-Balan.jpgDin hoţie, sau spuneţi-i corupţie, am făcut meserie. USL-iştii se gândesc acum să introducă în câmpul muncii turnătoria. Dar pentru ca noua ocupaţie naţională să poată fi desfăşurată fără reproş, Liviu Voinea, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, va studia legislaţia denunţătorului în Suedia, ţara unde se pare că prin denunţul răsplătit s-a rezolvat problema evaziunii fiscale. Ca atare, după ce Voinea se va întoarce în ţară mai experimentat în ceea ce priveşte turnătoria, Guvernul lui Ponta va fi pregătit să aprobe un cadru legislativ privind delaţiunea. Mai apoi, tot muritorul de rând va fi invitat să transmită cu încredere Fiscului informaţii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii, urmând ca în schimbul denunţului să fie acordat şi un „salariu" sub forma unor stimulente fiscale sau alte facilităţi.

Mergând pe premisa că oamenii ştiu cel mai bine situaţia vecinilor, liderii USL vor să ne convingă că delaţiunea va aduce venituri la bugetul de stat. Dar trebuie să fii nerod ca să crezi că în România vei stârpi evaziunea fiscală prin turnătorie. În primul rând să ne gândim cine pe cine va denunţa, adică omul sărac pe cel bogat bine infiltrat în lumea politică şi evazionist de meserie de când se ştie. Ca pe vremea comunismului (căci în loc să evoluăm, ne întoarcem cu 23 de ani în urmă), aparatul acesta al turnătoriei va fi un bun instrument pentru reducerea la tăcere sau întemniţarea celor potrivnici regimului USL-ist. Prietenii Puterii vor avea în continuare evazioniste maşini şi vile de lux din salarii de umili consilieri, primari sau şefi de instituţii publice. De aceea, turnătorii vor trebui să aibă grijă pe cine denunţă, nu de alta, dar cei ce vor cuteza să-i pârască pe vecinii cu rădăcini USL-iste s-ar putea să le fie teamă să mai iasă a doua zi pe uşă.

Turnătoria USL-istă are un singur scop - să-i pună la punct pe rivalii Puterii şi să-i dezbine pe muritorii de rând care nici măcar nu cutează să viseze la veniturile evazioniste cu multe zerouri deţinute de răsfăţaţii Puterii. Din naivitate, răutate, invidie cei mulţi şi săraci se vor deda delaţiunii, iar USL-ul va reuşi să dezbină şi să cucerească ţara, pentru cât timp rămâne de văzut.

Nu ştim încă dacă monstruoasa lege a delaţiunii va fi aprobată, un lucru să ne fie însă clar, USL-ul ajuns pe căi pe neortodoxe la guvernare nu va renunţa cu una cu două la Putere...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii