Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strângeţi rândurile, că e groasă!

ro

22 Mar, 2012 01:45 2044 Marime text
lavinia_bun.jpgSă ne înţelegem de la început! Nu sunt pedelistă, e valabil şi pentru domnia voastră stimate Puiu Haşotti, orientarea mea politică a fost întotdeauna... surpriză!: liberală. Cât despre simpatia purtată şefului statului, vreau să vă reamintesc că nu eu am făcut campanie electorală pentru domnul preşedinte, ci dvs. Mi-aduc aminte când cu îngrijorare vorbeaţi despre posibilitatea destrămării ADA, când de fapt încă de pe atunci criza PNL se răsfrângea asupra Alianţei... Să trecem însă la subiect...

Făcând abstracţie de viziunea mea liberală, nu pot să nu recunosc că nu-mi pică deloc bine gândul că încă patru ani Constanţa ar putea avea talpă pesedistă pe grumaz şi noi ne vom simţi din nou cei mai proşti din curtea şcolii. Nu vreau să-i văd pe Mazăre, Constantinescu, Haşotti şi Dragomir zâmbind libidinos în spoturi şi nici pe PDL-işti făcând pe deştepţii în reclame mai deştepte decât ei. Nu mai vreau declaraţii, pentru că mi-e silă de ipocrizia tuturor politicienilor. Vreau soluţii cu tot cu cheia rezolvării lor. Mă întreba un prieten zilele trecute cum cred că se va derula campania anul acesta, că el e plecat din ţară şi e tare curios. Hm... Păi, i-am spus: eu nu mă mai uit la televizor, nici radioul nu-l ascult, nici ziarele nu le mai citesc... pentru că am obosit. După un emoticon uluit (ală cu gura căscată, care scutură capul de-i fac ochii precum mingile de ping-pong), căci discuţia avea loc pe messenger, amicul îmi zice subtil: „Bravo, eşti un alegător avizat!"
Dar ironia e că, în ciuda a ceea ce crede el, mă consider mai avizată decât majoritatea, care este bombardată cu mesajele mai mult sau mai puţin sofisticate, dar categoric agresive... M-am săturat să văd cum coboară aroganţa la prima staţie.

Deşi sunt tentată să spun la prima vedere că trenul e din nou pierdut, speranţele mele „democratice" se leagă indubitabil de prestaţia PDL-ului local sau a Mişcării pentru Constanţa, care deocamdată e la stadiul de cont pe Facebook. M-aş fi gândit fără doar şi poate şi către liberali dacă nu se făceau fraţi de cruce cu PSD-iştii sau dacă Antonescu ar fi fost măcar sinonim cu Tăriceanu. Vreau să cred, în ciuda evidenţelor, că alegerile locale ne pot demonstra că PSD-ul nu ne poate păcăli la nesfârşit, că apariţiile pe la un anume post de televiziune nu mai sunt aducătoare de electorat, din contra, că vor provoca numai repulsie. E rândul Constanţei să dea semnalul că epoca baronilor locali a apus şi sperăm ca apusă să rămână! Sper să avem parte şi de alţi actori politici mult mai interesanţi de criticat şi mai originali. Sper ca USL să primească lovitura de graţie în toamnă, când mizele sunt mai mari. Nu mă grăbesc să cânt niciun prolog sau să aplaud, spun doar că vom fi aici, mai treji ca niciodată, vreau să fim „gâtul" oraşului cu neuroni în plus!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii