Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru cine a scos Mazăre taxa de barieră?

ro

07 Jun, 2011 00:00 2354 Marime text
claudia_candet.jpgDupă ce în urmă cu aproximativ două săptămâni primarul Radu Mazăre anunţa cu mare fast că s-a decis scoaterea taxei de barieră din Mamaia pe principiul lipsei unui profit semnificativ, nu mulţi au fost cei care i-au crezut primarului povestea.

Într-adevăr, sună bine, într-un an preelectoral, să acorzi anumite facilităţi turiştilor care vin la mare vara, însă puse cap la cap această decizie nu are direct cum să-i aducă edilului voturi. Cei mai mulţi dintre cei care plăteau taxa de barieră nu erau constănţeni aşadar nu sunt dintre votanţii lui Mazăre. Aşadar, la o primă vedere, nu aceasta ar fi intenţia primarului Mazăre, să-i atragă exact pe cei care achitau această taxă pe durata sezonului estival. Mulţi spun capital de imagine, însă totul nu pare a fi mascat doar de această faţadă. De altfel, edilul constănţean a şi precizat că doar pentru acest sezon estival şi pentru cel din 2012 va scoate taxa, restul... în plata Domnului. Scăpăm şi de anul electoral.

Vrea Mazăre să scape de anumite probleme pe care această taxă de barieră i le crea sau nu? Nimic exclus, mai ales că de-a lungul anilor, încă de la începuturile aplicării ei, au existat constante procese pentru scoaterea sa, fie din partea prefectului judeţului, fie a unor persoane care au achitat această taxă şi s-au considerat discriminaţi în comparaţie cu constănţenii. De altfel¸ nu puţini au fost cei care au apelat la instanţă pentru ca această taxă să fie scoasă, majoritatea câştigând aceste procese. Pentru cei care nu au nici maşină dar sunt constănţeni, poate această reclamă ar cântări, la un moment dat, în favoarea primarului însă nimic nu este atât de previzibil. Aşa cum un bătrân i-a spus edilului nu mai departe de ieri, un sărman de altfel, că tocmai cei care au votat cu altcineva decât cu Mazăre, stau la cozi de alimente şi au transport gratuit, aşa se poate trezi naşul Mazăre cu un rezultat sub aşteptări. Norocul lui va fi, probabil, alegerile dintr-un singur tur. Până atunci, liber la plajă şi la Mamaia! Cu sau fără taxa lui Mazăre!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii