Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe când o confruntare serioasă între „primarii" Constanţei?!

ro

17 May, 2012 01:13 1622 Marime text
lavinia_bun.jpgCa să-l parafrazez pe Lăzăroiu, „primarii nu se fac pe bancheta din spate". Acesta ar fi, după umila mea părere, tabloul general după prima săptămână oficială de campanie electorală. N-am văzut o explozie de idei şi soluţii pentru Constanţa, în schimb am auzit vorbindu-se cu lehamite despre oameni politici, despre promisiunile electorale, despre credibilitate sau mai exact despre lipsa ei în cazul unor candidaţi. La câte lături şi jigodisme au fost aruncate de către aleşii în funcţie, mă gândesc dacă nu cumva constănţeanul se va opri măcar pentru o secundă şi nu va mai continua să se vândă pe un litru de ulei şi o găleată electorală, mimând în sinea lor încrederea!

Îmi scria un cititor că de ceva vreme mi-am lăsat „veninul acasă", vreau să vă informez stimate domnule decan că „morile de vânt" nu sunt pasiunea mea. Nu renunţ la principii nici măcar în această campaniei electorală, pledez pentru o dezbatere în formulă extinsă între toţi candidaţii şi, dacă vreţi, personal, consider că legea alegerii primarului din primul tur de scrutin este o prostie fără margini care se va întoarce ca un bumerang împotriva creatorilor ei.
Continuu spunând că nu bănuiesc de masochism acest oraş, dar nu pot să mă fac că nu văd că pluteşte în aer o tâmpenie ancestrală, dublată de o penitenţă nejustificată în faţa actualilor conducători.

Cât despre candidaţi, aşteptam din partea lor o campanie civică, nu electorală în primul rând de conştientizare a necesităţii participării cu mic cu mare la vot pe 10 iunie. Din păcate, mesajele în această zonă rămân firave, politicienii lăsând ca de obicei tot în grija presei sunatul goarnei de luptă!

Şi tot în dreptul candidaţilor aş reţine o doză de ipocrizie... faptul că nu există dispoziţie în a da răspunsuri concrete şi la subiect. Iar amânările acestea şi tergiversările mă fac să cred că ascund în spatele lor alte interese. Surprinzător este faptul că ei, candidaţii, mai aşteaptă ca oamenii să aibă încredere. Întreb eu, încredere în cine? Încredere în ce? Însă dacă nu acţionezi, n-ai ce comunica. Idei bune avem cu toţii, prea puţini însă le putem pune şi în practică.

Iar voi, constănţenii, aveţi dreptate, să opinaţi despre „primarii" care se cern. Referitor la parcări şi preţurile practicate, la gunoaie, la iarba verde care nu mai e acasă, la orice. Ca om politic sau de administraţie, daca nu ţii cont de oameni, păţeşti ce a păţit România cu guvernările ei... Şi vă răspund în acelaşi ton: gratis nu există! Mai ales în Constanţa.

A fost, dacă vreţi, săptămâna afişajului stradal, a emoţiilor pentru unii, a pasului timid pentru alţii şi a micilor şicane de-o parte şi de alta a staff-urilor...

Urmează alte trei săptămâni care vor trebui să facă diferenţa între cei care vor pleca acasă şi cel care va lua drumul Primăriei. De la ei aşteptăm soluţii clare, iar noi toţi să venim cu o analiză lucidă şi cu gândul cel bun de pe urmă, iar cine nu votează nu ar mai trebui să mai aibă dreptul să vorbească după 11 iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii