Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL-ul, câştigat de un zeflemist

ro

11 Mar, 2011 21:01 2995 Marime text
Teodora_DUMI.jpgS-a deschis casa de pariuri PariPDL. Alegerile judeţene ale partidului se joacă acasă, cu trei echipe: două cu şanse la titlu şi una care se luptă pentru retrogradare.

Comandanţii Paul Brânză şi Mircea Banias sunt extremele. Amândoi se cred biruitori, însă Brânză are susţinerea colegilor, iar Banias candidează în virtutea inerţiei. Toţi membrii PDL ştiu cu cine să voteze, după cum le dictează şefişorii de partid, doar nu conştiinţa! Oricum, nu vor vota cu cel mai potrivit, ci cu vreo fosilă fâsâită cu încredere 0. Ah, mai candidează Gigi Chiru. Dacă semeni bine, nu culegi decât tunete şi fulgere! În schimb, dacă eşti prins în scandaluri, dosare, cu cât mai penale, cu atât mai bine, dacă eşti cercetat şi ai motto-ul: „Dezbină şi cucereşte!", atunci te facem preşedinte local de partid, de PDL (icoana celor mai sus menţionate). Eu una nu pot să spun sigur cine va câştiga, pentru că minţişoara mea nu merge după aceleaşi tipare ca cea a democrat-liberalilor. Dar, părerea mea este că, analizând echipa şi legăturile din spatele candidatului, putem să găsim şi câştigătorul. Pe Paul Brânză, figură în semi-umbră a politicii cu pescăruşi aviari de la Constanţa, îl susţin Maria Stavrositu, Zanfir Iorguş, Gheorghiţă Corbu, Dumitru Moinescu şi Ionel Manafu. Dintre aceştia, cea mai mare trecere la Boc o are Maria Stavrositu, ceilalţi reprezentând o garanţie numai pentru grupările locale de pedelişti din care provin. Poate că şi je m'en fiche-ismul lui Banias are o bază: spre o extremă sau alta. Adică are această atitudine ori pentru că ştie că va câştiga, ori pentru că ştie că nu are nicio şansă, şi atunci nu are rost să-şi epuizeze resursele intelectuale. Gigi Chiru are de partea lui trei consilieri judeţeni: Mihai Petre şi Adrian Gheorghiţă, care îl aţâţă mereu pe Nicuşor Constantinescu, şi Florian Constantin, care a pierdut lupta contestaţiilor pentru alegerile la municipiu cu Maria Stavrositu. Domnilor, politica este o mare femeie uşoară şi acela dintre dumneavoastră care a vizitat-o de cele mai multe ori şi a fost mai generos cu matroanele de la Bucureşti, acela se va vedea şef. Şi, părerea mea este să nu mai contestaţi alegerile, pentru că fraţii de „mare" nu se vor trăda niciodată. Ştim deja cu care dintre cei doi are Comandantul suprem mai multe afinităţi, pe cine ţine frăţeşte în braţe de atâta timp.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • medgidia 13 Mar, 2011 07:36 si totusi pdl.-isti au votat cu constiinta! felicitari CHIRU,SPER SA DAI DOVADA CA MERITI VOTU ...e primavara si trebuie facut-a curatenie,deci...afara cu gunoaiele din bpj!
  • pecist 12 Mar, 2011 13:57 pai atunci votati cu ciuca care nu a facut mase si alte privediuri cum fac mai mari smecheri,ciuca nu are dar poate sparge gastile si a aduce echilibrul in partid.
  • murfatlar 12 Mar, 2011 11:30 decat "cap de pluta" mst Branza condus de nevasta-sa mai bine Chiru.