Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Păzea! Inspector şcolar în acţiune

ro

29 Jun, 2011 01:41 2460 Marime text

anamaria-funda.jpgAproape 20 de elevi constănţeni au fost prinşi cu mâţa-n sac la Bac. Cu şuruburile strânse de la Bucureşti, anul acesta, examenul de la finele liceului nu va mai avea la fel de mulţi supravieţuitori... de pe băncile şcolii. Căci pe cele ale Inspectoratului Şcolar „şefii" sunt bine cocoţaţi.

Bacul 2011! Reguli noi, însă cu modificarea lor în timpul jocului, cu invenţii de examinare, probe practice...„toate-s vechi şi nouă toate", după cum ne-a lăsat poetul vorbă. Intoxicările s-au plasat şi ele la locul lor şi anul acesta, transformându-se în Bau-bau cu sute de capete pentru elevii mai leneşi din fire. S-a vorbit despre camere de supraveghere, despre un Bac de tipul Big Brother, unde fiecare sală de clasă este filmată în detaliu pentru a se evita frauda. Ciu-ciu!!! Adevărul, oameni buni, este că niciun ministru, oricât de radical ar fi el, oricât de pesedist sau pedelist, nu va putea implementa acest sistem. Fără să exagerez, spun că, în absenţa resortului fiţuicilor, jumătate dintre „micuţii noştri iluştri" ar pica Bacul.

Se laudă cei de la Inspectoratul Şcolar că au fost daţi afară 19 elevi din sălile de curs. Este un început, nu îl contest, însă un start timid, fragil... şi în liceele nepotrivite. Şcoala din Ostrov, Colegiul Tomis sau cel de Arte, unităţi mai puţin performante şi cu impact mediatic aproape de 0. Dar pe la Mircea şi Ovidius v-aţi dus, stimaţi controlori? Acolo copiii sunt ideali, ei nu copiază niciodată? Cine îi însoţeşte pe cei de la Ministerul Educaţiei în aceste vizite inopinate? Cine îi „dirijează" spre o şcoală şi mai puţin către alta?

Doamna inspector Aliss Andreescu este organizatoarea-şefă a Bacului constănţean, petrecut până acum fără incidente, dar şi fără accidente. Vă mărturisesc că nu s-a întâmplat să o aud dând vreo declaraţie pe mai marea noastră profesoară. În concluzie, până azi fără accidente! Poate situaţia se va schimba, săptămâna e lungă, Slavă Domnului! S-o întâmpla vreo minune să deschidă gura şi doamna inspector general! Nu de alta, dar să ştim sigur că nu e plecata într-o vacanţă!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • IOANA P. 29 Jun, 2011 17:12 INSPECTORII AU AVUT TEME DIFERITE:UNII SA PAZEASCA SA SE COPIE IN VOIE,IAR ALTII SA RUPA OASELE! CEL MAI MISTO CAZ,GABRIELA COSTEA ,INSPECTOE DE ROMANA A ORDONAT SUBALTERNELOR SA PICE CAT MAI MULTI! BRAVO NATIUNE,BRAVO ISJ!
  • lilian 29 Jun, 2011 09:31 sa mearga si la mangalia ,la liceul calatis.... Sa vezi cate capete vor cadea....
  • Sorin 29 Jun, 2011 00:33 Ana si tu si eu am fost la mircea si sigur am copiat amandoi :)