Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operaţiunea Randy. Aici sunt banii statului!

ro

16 Mar, 2013 00:00 1740 Marime text
Evaziunea fiscală în sectorul de morărit şi panificaţie a depăşit 70% la finele anului 2012, totalizând un miliard de lei, respectiv 300 milioane de euro, numai în sectorul pâinii, a declarat, de curând, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu.
Şi în cazul evaziunii din turism cu multiplele sale activităţi la negru, precum cazare la negru, nunţi şi petreceri la negru, cel mai sigur am putea vorbi de aceleaşi cifre ameţitoare ca în sectorul de morărit.
Şi-n pieţe este evaziune fiscală la greu. Vă mai amintiţi când aţi primit ultima dată vreun bon?! Totodată, habar nu avem câte produse intră în piaţă fără acte de provenienţă...
Producătorii şi agenţii economici acuză faptul că taxele datorate statului sunt prea mari şi din această cauză  evaziunea fiscală a ajuns la cote alarmante. Guvernul Ponta tot anunţă, încă din campania electorală, că va coborî TVA-ul la 9% în privinţa produsele agroalimentare, dar până acum nu a făcut nimic în acest sens...  De când lumea se poarta discuţii şi despre un TVA unitar de 9% pentru întregul pachet de servicii turistice, respectiv alimentaţie publică şi servicii de cazare, însă nu s-a materializat nimic nici în această privinţă.
Între timp aflăm că organele abilitate ale statului îi anchetează pe Randy şi pe fratele său, ambii suspectaţi că au înşelat statul cu 100.000 de euro prin intermediul unei firme de organizare evenimente. Nu spunem că evazioniştii nu ar trebui să plătească pentru faptele lor (ceea ce foarte rar se întâmplă în ţara noastră), indiferent de statutul lor, însă tare ne temem că această campanie de urmărire a evazioniştilor a început şi se va încheia în acest an cu Randy şi fratele său şi poate cu o nouă discuţie aprinsă pe tema impozitării maneliştilor... În rest, vom asista la aceeaşi gălăgie şi la o aceeaşi dezordine. Producătorii şi agenţii economici vor cere în continuare TVA redus, guvernanţii îl vor promite, iar cei cu spatele asigurat vor ignora, ca şi până acum, plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii