Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Om vedea, a zis orbul. Povestea ibovnicei de la Cotroceni

ro

22 Aug, 2012 02:57 2353 Marime text
corina_samoila.jpgCând scriu aceste rânduri vorbeşte Crin Antonescu. Interimarul. Mai e interimar? Cred că nici la ora la care citiţi aceste rânduri nu ştiţi cu certitudine cine conduce ţara asta. Nu m-ar mira să fie aşa. Nu ne mai oferă nimeni certitudini. Nu mai avem garanţii. Doar promisiuni, decizii înjumătăţite, portiţe de scăpare sau de atacare. Văd pe Facebook instigări la ieşit în stradă, aud că CCR a anulat revoluţia, că suntem violaţi, că suntem nedreptăţiţi, că minoritatea a învins majoritatea... şi aşa mai departe. MI-E SCÂRBĂ! Nu-l ascult pe Crin Antonescu. Vorbeşte cu disperare, simt din tonul vocii lui. Încrâncenarea disperată a perdantului? Cum s-o chema...?!? Televizorul din camera alăturată îl transmite pe interimar. Prefer muzica. Măcar pe aia o aleg eu.

Capitolul „revoluţie" l-am mai discutat şi mi se pare cea mai mare nedreptate şi murdărire a memoriei unor tineri. Noi, acum, în 2012, ştim cu siguranţă ce s-a întâmplat în 89? Ne-am lămurit, avem o viziune clară, o dovadă a ceea ce a fost în afară de lacrimilor unor părinţi şi iubite, ale unei naţiuni? Ştim dacă a fost revoluţie sau lovitură de stat, suntem siguri că cele două sunt sinonime, băgăm mâna în foc că nu am fost manipulaţi? Să-l văd eu p-ăla care se bate cu pumnul în piept că este deţinătorul adevărului absolut!

Mă aşteptam ca Victor Ponta să facă primele declaraţii. Dar, nu, a ieşit istericul Antonescu, ca o amantă care bălăcăreşte soţia făcând-o curvă pentru că se culcă cu bărbatul său. Aşa îl văd pe Crin Antonescu. Nu interimar, ci abuziv pe post, ca romii care ocupă fără autorizaţie casele seculare ale Peninsulei constănţene.

Crin, aşa cum am mai zis, ca o ibovnică geloasă, nu avea dreptul să spună nimic. Ponta, poate. Dar, nu, premierul a aşteptat, a analizat până să dea vreo declaraţie. Nu-l voi asculta nici pe el, aşa cum nu mă interesează nici ce va spune Băsescu. Vreau doar să se calmeze, să primim măcar o garanţie, să avem cel puţin o certitudine.

Eu prevăd atât: acum începe să moară USL-ul. Din nu ştiu ce motive, Victor Ponta este domolit. Cineva a reuşit să facă asta. a vorbit despre coabitare, nu s-a pripit în declaraţii, pare mai chibzuit şi gata să renunţe. Crin a dat de gustul Cotroceniului, liberalii lui vorbesc despre o nouă suspendare. Antonescu nu va renunţa. Intervin sincopele în „relaţia" USL-istă, nu se vor mai înţelege, unul va dori mai mult, celălalt nimic. Dragostea nu va dura trei ani, divorţul va fi iminent. Om vedea, a zis orbul.

PS: Să ne fie ruşine pentru că am ajuns să comparăm mizeria asta cu revoluţia. Măcar, pe vremea aia, românii erau mai naivi, mai neiniţiaţi, mai puţin... curviţi, cum se spune. Atunci nu au ieşit în stradă la îndemn, ci din convingere. Să nu ne comparăm. Ar însemna să asemuim o fecioară cu o tiristă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii