Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor simte nevoia să-şi apere spatele

ro

06 Jul, 2013 00:00 1772 Marime text
„Voi redeschide procesul care este suspendat în instanţă pentru a valida referendumul de atunci, care a fost atât de contestat”, a declarat joi, mai marele CJC, vorbind, desigur, despre referendumul organizat împotriva desfiinţării judeţului Constanţa a cărui şefie o deţine.

De ce mai marele CJC ţine morţiş să demonstreze că referendumul din 2011 este valid?! În primul rând este ilogic ceea ce dorește Nicușor  Constantinescu, întrucât la momentul validării referendumului oficiale erau datele recensământului din 2002 și nu cele ale recensământului din 2011, devenite finale săptămâna aceasta.

Totodată, cu toate că avem un referendum valid, de aceasta dată, vorbim de unul naţional, cel al reducerii numărului de parlamentari, nimeni nu-l ia în seamă. Aşa că merită oare efort şi bani investiţi în cheltuieli de judecată pentru recunoaşterea referendumului din 2011 de la Constanța?!

Deşi declară că Ponta şi USL nu vor, prin regionalizare, desfiinţarea judeţelor, mai marele CJC nu pare să fie sigur că lucrurile vor sta întocmai. „Am tot fost întrebaţi de ce s-au cheltuit banii, dar el a avut un scop precis: A fost un semnal naţional împotriva desfiinţării judeţelor şi iată că nici azi Guvernul Ponta şi USL nu desfiinţează judeţele, ci din contră, creează regiuni şi descentralizează competenţe“, a comentat joi Nicuşor Constantinescu. Să-l credem?! Cu toate că Ponta şi USL vor menţine judeţele, şeful CJC vrea redeschiderea procesului privind validarea referendumului. În fapt, Nicuşor Constantinescu nu face decât să redeschidă un subiect pe care el însuşi îl declară încheiat. Să redeschizi un astfel de subiect şi să cheltuieşti bani pentru validarea referendumului în instanţă numai pentru a demonstra că se justifică fondurile investite în organizarea scrutinului este o chestiune absurdă, aceasta dacă nu cumva printr-o astfel de acţiune altele sunt interesele mai marelui CJC, care, în fapt, ne transmite un mesaj important - cel al continuării acţiunii de protest iniţiate în 2011 împotriva desfiinţării judeţelor.

Culmea este că Nicuşor Constantinescu riscă să piardă  tocmai obiectul apărării. Să nu uităm că mai marele CJC mai are un proces în instanţă, pe tema incompatibilităţii, candidatura sa pentru viitorul mandat, 2016 - 2020, fiind, în acest moment, sub semnul întrebării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii