Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariajul Nicoletei Luciu, mai important decât întreţinerea

ro

17 Oct, 2012 03:07 2396 Marime text
corina_samoila.jpgAm privit de la distanţă ştirile ultimei săptămâni. Am încercat să mă detaşez. Poţi? Ecourile scandalului Oltchim sunt aproape stinse, iar locul domnului Dan la TV l-a luat fugarul Sima. Că au fost sau n-au fost vedete printre clienţii lui Cristian Sima, clar e că bomba a fost dată de turbulenţele din viaţa conjugală a Nicoletei Luciu. De ce simt că am scăpat esenţialul? Pare-mi-se că se împing în faţă, din nou, ştiri bombastice pentru a ne distrage atenţia de la altceva. Să uităm că vin alegeri, că suntem vai de noi, că vine iarna, că o să ne omoare întreţinerea, că, vai, în primăvară vor înflori doar copacii, nu şi situaţia noastră materială.

Nici nu simt că suntem, din nou, în campanie. Nefast an pentru români, obligaţi să se ducă la urne pentru locale, referendum şi acum parlamentare. N-a înţeles nimeni că românul nu-i născut să facă alegeri?

Oricum, cu aceeaşi detaşare am văzut că nu trebuie să blamăm România, o ţară de altfel destul de frumoasă. Nu, nu, să ştiţi că gropi au şi alţii în asfaltul lor occidental. Preţuri mari au şi ei, vezi şi pe acolo cerşetori, este adevărat, cu pielea mai colorată decât a alor noştri. Ce face diferenţa? România este o ţară frumoasă, dar locuitorii săi nu mai sunt. Şi aşa se urâţesc şi alte ţări invadate de conaţionalii noştri mai mult sau mai puţin tuciurii sau nomazi. Simţi ruşine. Multă. Eşti stânjenit, devii tăcut. Limba maternă este o povară, atrage priviri răutăcioase sau înfricoşează.

România n-are nicio vină. Este numai vina noastră!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii