Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial „La trecutu-ți mare, mare viitor“. Despre începuturi

ro

19 Sep, 2015 00:00 1581 Marime text
Reinventarea este adesea ingredientul de bază pentru multe rețete. Fie că vorbim despre reinventarea unei rețete culinare – ați văzut ce avânt prinde tendința mâncărurilor făcute după rețeta bunicii -, reinventarea unei creații vestimentare, iar aici curentul vintage ne este martor, sau al unor idei, sarea și piperul sunt date de Reinventare. Unii au numit această tendinţă Renaștere. Dar pentru că s-a dat deja acest nume unei epoci, preferăm să folosim acum termenul de reinventare.
 
Oricine are nevoie de așa ceva. Gândiți-vă doar cât de plictisitor ar fi să trăim în fiecare zi aceeași rutină, să facem exact aceleași activități, să vedem aceleași fețe, să rostim aceleași cuvinte... Unii ar spune că orice final e prilejul pentru un nou început. Alții ar spune că deja asta sună a clișeu. Dar nimeni nu poate tăgădui că orice început este urmat de necunoscut, iar necunoscutul de teamă. Iar teama de înfruntare și înfruntarea de curiozitate.
 
Primăvara este percepută drept un nou început. Sfârșitul toamnei e văzut ca un capăt de drum. Dar capătul de drum, trecând printr-un tunel numit iarnă, duce către un nou început. Și tot așa. Oricine iese din viața noastră la un moment dat este de neînlocuit, fără doar și poate. Dar, poate, lasă astfel locul unor oameni noi, unor noi provocări, unor... noi începuturi. Pentru un fetus viața se termină odată ce iese din pântecul mamei. Dar abia atunci începe viața pentru un om. Dintr-un ou nu poate ieși un nou pui până ce nu sparge coaja în care s-a dezvoltat.
 
Pentru orice există un început și un sfârșit. Mai bun, mai rău, nu se știe niciodată. E doar atât: un început și un sfârșit, urmat de un nou început și un alt sfârșit și tot așa. Noile începuturi îţi explică că e timpul să laşi în urmă dezamăgirile din trecut şi să faci loc prezentului. Ce urmează? Vom vedea! Nimic în lumea asta nu e veșnic. Totul e într-o continuă transformare. Cine credea acum doi-trei-patru ani că Mazăre nu își va duce mandatul la bun sfârșit? Cine se gândea acum doi-trei-cinci ani că va veni cineva din urmă și va lua la puricat toate actele de acum 10 ani? Pentru orice dosar încheiat se deschide altul. Orice final are reversul unui nou început. Ce urmează? Vom vedea!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii