Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:20 21 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Joaca de-a candidatura!

ro

06 Dec, 2018 00:00 936 Marime text

Biroul Politic Municipal al PNL Constanța a aprobat, cu unanimitate de voturi, candidaturile lui Costel Stanca, George Niculescu și Cosmin Sava pentru a intra în cursa internă privind desemnarea candidatului Partidului Național Liberal la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Constanța, din anul 2020.
În primăvară, se va face o primă evaluare a candidaților, urmând ca forurile statutare ale PNL să decidă candidatul cel mai potrivit pentru funcția de primar al municipiului Constanța.
Nu vreau să-l contrazic pe preşedintele interimar al liberalilor de la municipiu, Adrian Manole, care susţine că fiecare din cei trei poate fi un candidat redutabil al PNL la Primăria Constanța, îi spun doar atât: joaca asta de-a candidatura se va încheia prost  în vara anului 2020. Abia atunci, veţi realiza din nou, dragi liberali, că procedura de desemnare, identificare şi stabilire a candidaţilor, ultramegatransparentă a fost iarăşi în zadar.
Sigur, eu cred că niciunul din cei trei nu va fi în final primarul Constanţei şi nici măcar candidatul PNL pentru primărie. Şi nu pentru că aş avea motive imputabile la adresa vreunuia dintre ei, şi nu neapărat pentru că altcineva va fi scos din pălărie pe ultima sută de metri, ci din simplul motiv că văd această strategie o greşeală. O eroare pe care nu pot să nu observ că opoziţia locală o repetă cu obstinaţie în ultimii 20 de ani.
Oare când veţi înţelege că fragmentarea votului şi puzderia de candidaţi din partea opoziţiei nu fac altceva decât să le ia celor de la PSD o piatră de pe inimă?!
În condiţiile unui sistem electoral ticălos - alegerea primarului dintr-un singur tur de scrutin, care avantajează pe de o parte edilul în funcţie, iar pe de altă parte reduce foarte mult din procentul de reprezentativitate al câştigătorului, să nu fiţi uniţi este o mare prostie.
Trecând peste acest aspect, deloc de neglijat, încă mai sper că până la alegerile locale vocile alegătorilor de dreapta vor fi în sfârşit ascultate, iar pe plan local, opoziţia îşi va uni forţele, exact cum au demonstrat că se poate, vezi şedinţă de ieri de la Camera Deputaţilor!
Pentru că doar unitatea opoziţiei mai poate contracara sistemul electoral. Şi dacă chiar vă pasă, ar trebui s-o faceţi foarte rapid în perspectiva viitoarelor confruntări electorale care se vor ţine lanţ în următorii doi ani. Altfel, eu una, voi considera că vreţi să râdeţi iar de votul meu!
Cei din opoziţie, care mai consideră astăzi că pot rupe dintr-o parte sau alta un electorat atât de fragil şi sătul să vă tot susţină, sunt doar nişte nemernici. Şi nu am de ce să mă feresc de cuvinte dure atâta timp cât şi voi mă luaţi la mişto! Să vă aducă Moşul, mintea de pe urmă!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii