Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:16 22 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Internată direct la ATI...poate o salvează ai noștri! Covid 19 nu se tratează pe videocall. Apelați la medicii adevărați

ro

05 Apr, 2021 00:00 7346 Marime text
  • Nu sunt fanul spitalelor și medicamentelor, însă dacă m-aș îmbolnăvi aș merge la un medic adevărat
  • Nu la vraci, nu la cel care amestecă plantele sau se laudă că deține nu știu ce apparat minune prin care reglează energiile
  • Ei n-au tratat pe nimeni, niciodată, dar au făcut averi uriașe
  • Primesc un mesaj: “Pacient din Constanța, consult telefonic/videocall/celebra pneumoloagă/internat direct ATI..fără vreo șansă”
  • Se confirmă, aud de la capătul celelălt al telefonului
  • În revine în minte, obsesiv, completarea din mesajul de vineri seară: “Poate o salvează ai noștri”! 
 
Două întâmplări și sper în cele din urmă la o minune m-au determinat să scriu despre Covid-ul tratat prin videocall.
Nu sunt medic, prin urmare nu cunosc protocoalele, le-am auzit doar de la cei care s-au externat cu bine, am discutat cu vreo doi infecționiști în care am încredere, încă bâjbâim, nu am avut Covid 19 ca să-mi testez limitele, trăiesc însă în România și sunt bombardată zilnic cu fake-uri despre această boală, care a luat vieți, a rupt prietenii, bresle și ne-a schimbat viețile parcă pentru totdeauna.
Nu sunt fanul spitalelor și medicamentelor, însă dacă m-aș îmbolnăvi aș merge la un medic adevărat. Nu la vraci, nu la cel care amestecă plantele sau se laudă că deține nu știu ce apparat minune prin care reglează energiile. Ei n-au tratat pe nimeni, niciodată, dar au făcut averi uriașe. În țara vracilor, unii au încă drept de liberă practică.
E deja weekend. Primesc un mesaj: “Pacient din Constanța, consult telefonic/videocall/celebra pneumoloagă/internat direct ATI..fără vreo șansă”.
Sun la directorul medical al Spitalului Județean Constanța, îl deranjez extrem de rar, întotdeauna întemeiat.
Nu știe de caz, dar promite că se interesează și revine. Se confirmă, aud de la capătul celelălt al telefonului. Știam de caz, dar nu știam acest amănunt. Mai grav e că în familia persoanei sunt medici cu experiență. Îl rog să se gândească, să transmită un mesaj. Până la urmă, toți suntem datori cu o moarte, dar de ce așa, pe mâna unor persoane .. Mă feresc de cuvinte grele, convenim că ne vom întâlni la spital pentru o declarație. (n.r. nu ne-am mai întâlnit, că..gardă, poate teamă, poate saturație).
Butonez bula de pe Facebook și îmi apare pe wall, postarea prof. Mihaela Miroiu de la SNSPA : “Termenul "șarlatan" aproape a dispărut din vocabular. Acum, când avem mai multă nevoie de el”.
Asta era cuvântul! La naiba, nimic nu e întâmplător.
În revine în minte, obsesiv, completarea din mesajul de vineri seară: “Poate o salvează ai noștri”! 
Când esti septuagenar și ai patologie cardiacă, abces pulmonar, saturație 70% (n.r. de o săptămână) și un scor de gravitate „sever”, doar Dumnezeu mai poate face “minunea”.
Oameni buni, dacă pacieții informați ar îmbrățișa logica, astfel de situații nu ar exista.
Apelați la medicii adevărați!
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii