Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înghesuială mare pentru Parlament...

ro

08 Dec, 2012 00:00 1669 Marime text
Camelia-Balan.jpgNu avem locuri în Parlament câte mandate de parlamentari se anunţă a fi eligibile...

Visul unui popor amărât dornic să fie condus legislativ doar de 300 de parlamentari se va transforma, după alegerile de duminică, într-un coşmar. Se anunţă prezenţa a peste 500 de senatori şi deputaţi, faţă de 471 câţi sunt acum. Vor fi mai mulţi oficiali şi nu neapărat mai buni.

Cheltuielile cu salariile vor creşte, vom plăti mai multe mese şi deplasări în străinătate, în definitiv luxul în care se lăfăiesc parlamentarii ne va costa mai mult.

Câştigătorii acestei ecuaţii vor fi din nou parlamentarii, mulţi dintre ei certaţi cu legea, care şi-au căutat, şi după 9 decembrie îşi vor găsi, pentru patru ani, imunitatea. Oricum, averile dobândite ilicit nu le vor fi niciodată confiscate, aşa că tot ce le lipsea acestora era libertatea asigurată prin imunitatea câştigată odată cu scaunul de parlamentar.

Trimişii noştri în Parlament vor avea parte de ceea ce îşi doresc şi anume, de lux şi de imunitate.

Dar români cu se vor alege? Vor asista iar la circul legislativ şi vor avea iar parte de un for unde reprezentanţii lor, aşa cum i-au obişnuit deja, vor dormi în plen, în timpul dezbaterilor, acesta dacă nu cumva vor chiuli de la şedinţe.

Parlamentarii se vor muta la Bucureşti, şi pentru că aşa le stă în fire vor uita de alegători.

În fiecare campanie electorală auzim aceeaşi placă stricată cu o viaţă mai bună pentru români. Acesta este farmecul fiecărui an electoral când treji fiind unii se îmbătă cu promisiuni. Îşi vor reveni din mahmureală după 9 decembrie când vor realiza, din nou, că trăiesc în aceeaşi Românie unde şi pâinea se cumpără pe datorie şi unde parlamentarii se lăfăiesc în lux.

Doar când parlamentarii şi guvernanţii cu ştate vechi şi conturi generoase vor renunţa la salarii şi la contractele de lux în favoarea alegătorilor, iar prin bunăvoinţa lor românii vor trăi decent, salariile profesorilor vor creşte şi ale medicilor la fel, abia atunci vom şti că ne îndreptăm spre schimbare, spre o Românie mai bună.

Cine ne va ajuta, cum şi când, să reuşim să facem marele pas spre democraţie, spre corectitudine, nu se ştie. Cert este că până acum niciunul dintre partidele care s-au perindat la Putere nu a demonstrat că este în stare să ne reprezinte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii