Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Început de campanie electorală, sfârşit de Halloween. Daţi-le măştile jos!

ro

15 Nov, 2012 02:39 1968 Marime text
lavinia_siclitaru.jpgCâteodată se-ntâmplă să cazi brusc fără ca nimeni să-ţi fi retezat scândura de sub picioare. Îi admir pe unii care au căzut demult, dar oricum în ei nu se declanşează niciodată conştientizarea căderii. Persoane multe merg pe stradă grăbite şi câteodată mai cântă un nene din saxofon având pe jos o cutie de carton cu o hârtie de 10 lei. Noi, oamenii oricum cântăm la corzile sufletului, cerşim atenţie şi un dram de respect, dar dacă toţi suntem muţi... Cât de dragi îmi sunt oamenii, câteodată am atâta nevoie de ei, iar câteodată când se vând atât de simplu, îmi vine să le sucesc gâturile rând pe rând..

Aerul mirific ce derivă din importanţa istorică şi religioasă a sărbătorilor şi-a pierdut de mult înţelesul adevărat. Am intrat în postul care deschide seria sărbătorilor religioase de iarnă, când în numele lui Dumnezeu, ar trebui să avem o sărbătoare căreia îi impregnăm câteva dintre esenţele proprii.
Bonus, anul acesta postul coincide cu marea pervertirea naţională, campania pentru parlamentare, aşadar de aici încolo, ne scuipăm în sân şi ne gândim că până la coadă, sărbătoarea ţi-o faci, nu ţi-o fac alţii. De aceea le aducem aminte preoţilor noştri că Sfântul Sinod le interzice clericilor să facă politică. Şi-acum de ce ar trebui să te intereseze alegerile parlamentare? De ce te-ai duce să votezi?

Doar nu îţi place nici una din variante şi nu consideri nici un candidat demn de funcţia scoasă pe tejghea. Nu îţi place cum merg lucrurile şi eşti destul de resemnat în ceea ce priveşte schimbarea. Stai probabil cu ochii în pământ şi nu te interesează ce se va întâmpla, cu siguranţă nu poate fi ceva bun. Aşa gândim mulţi, din păcate prea mulţi. Şi totuşi... Tu împreună cu noi restul, oamenii de rând, oamenii din autobuz, oamenii din fata televizorului, oamenii din cafenea, din piaţă, din birouri, din mall-uri, din şcoli, din universităţi, viitori deţinători de diplome de bac profesional, noi toţi, gândiţi-vă că de fapt noi scoatem la concurs o poziţie, o slujbă. În vară am scos la concurs slujba de primar, acum pe cele de senator şi deputat, iar în 2014, vom încheia un ciclu electoral, când vom pune pe tarabă slujba de preşedinte.
Noi suntem cei care hotărâm dacă candidatul e potrivit pentru slujba pentru care aplică. Noi trebuie să punem întrebările şi să simplificam ecuaţia, astfel încât ei să nu se culce pe urechea sondajelor care îi dau direct câştigători cu 50% plus 1.
Haideţi să intrăm în joc, să întrebăm, să ne informăm, să eliminăm, iar după ce am ajuns la o concluzie, mergem la secţia de votare şi punem o ştampilă în care credem.
Democraţie participativă, doar către aşa ceva aspirăm nu?
Ce trebuie să facă deputatul tău? ce ar trebui să se întâmple ca să nu mai umbli cu ochii în pământ? cum arată fişa de post a slujbei de senator în Colegiul tău? Dar în al tău? Vorbeşte despre candidaţii tăi, nu te lăsa manipulat de un afiş, de o promisiune, de o poveste cu final fericit. Evaluează-i, pune-i la colţ. Bifează-le calităţile şi defectele urmând fişa de post. Haideţi să îi puricăm. Haideţi să găsim motive pentru care să le acordam 20 de minute din viaţă şi o ştampilă şi să renunţăm să mai credem că există învingători cu anticipaţie.
Chiar dacă am obosit să acordăm şanse clasei politice, trebuie să vorbim despre aceste alegeri. Început de noiembrie, început de campanie electorală, sfârşit de Halloween. Daţi-le măştile jos!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii