Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hoţii din autobuze au cam dispărut! Cui mulţumim - naturii ori oamenilor legii?

ro

08 Oct, 2012 01:00 1745 Marime text

Ionut-Zagoneanu.jpgPentru cine nu a aflat, sezonul estival s-a terminat. Turiştii au cam plecat acasă, iar unităţile hoteliere au început să-şi închidă porţile. Pentru cei care nu sunt la curent cu „pulsul" zilei, vara aceasta, hoţii şi-au făcut treaba aproape fără probleme. Turişti buzunăriţi prin mijloacele de transport în comun, priviri tăioase şi multe vorbe spuse cu substrat.

O frumuseţe! Pentru şefii din Poliţie, din Jandarmerie ori din alte structuri datoare să asigure liniştea cetăţenilor, care nu au avut ocazia să vadă cum sunt furaţi oamenii, lucrurile nu par atât de grave. Din punctul meu de vedere, anul acesta, hoţii au avut o „recoltă" bogată. Cu puţin stres din partea oamenilor legii, hoţii s-au putut desfăşura în voie.

Toată vara, infractorii şi-au arătat talentele, însă au o problemă. Cei mai mulţi dintre infractori acţionează după reguli vechi stabilite, iar câteva plimbări alături de ei îţi ajung pentru a şti din start ce intenţii are cel de lângă tine. Are treabă într-un anumit punct al oraşului sau vrea doar să te verifice la portofel? Poate că hoţii din buzunare cel mai uşor de recunoscut sunt cei care ţin în mână, de regulă, un ziar, pe care îl deschid atunci când operează. Un alt semn de întrebare trebuie să-ţi apară atunci când un cetăţean care ţinea împachetată o geantă goală, de culoare închisă, o desfăşoară la momentul potrivit, de regulă când se face urcarea - coborârea. Deja banalul rucsac ori paltonul cu cinci numere mai mare şi care stă precum şaua pe gard pe cel care-l poartă sunt alte două metode tradiţionale de furat din buzunare. Alte stiluri: înghesuiala victimei fără rost într-un punct strategic şi îmbulzeala, tot fără rost, la urcarea sau coborârea din mijlocul de transport în comun.

Având în vedere cele mai sus precizate, sper ca la anul organele competente să-şi îndrepte atenţia mai mult asupra acestui fenomen infracţional. Revin şi arăt: pe mine, ca simplu cetăţean, plătitor de taxe şi impozite, nu mă interesează că nu sunt forţe disponibile. Să se angajeze! Să se aducă noi poliţişti, jandarmi etc. Dar din limuzinele celor care se ocupă sau ar fi trebuit să se ocupe de liniştea mulţimii nu se văd infractorii! Probabil din cauza geamurilor fumurii, menite să oprească privirile muritorilor de rând.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii