Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:54 25 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul strigă „Bingo”!

ro

30 Mar, 2013 00:00 1268 Marime text
„Zi-le, domnu' Geo” sau „Zi-le, domnu' Ponta” tot una este....

Nu avem salarii şi pensii majorate, nu avem locuri de muncă, dar graţie Guvernului vom avea din nou Tele Bingo. În lipsă de orice altceva, ceva normal într-o societate, Executivul lui Ponta ne încurajează să câştigăm experienţă pe piaţa iluzorie a „norocului”. Pe cine vrea să îmbogăţească Guvernul prin înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc? Pe noi oamenii de rând, nici pomeneală. Cine va fi şeful acestui oficiu care îi va încuraja pe români să devină dependenţi de câştigurile facile?! Aşteptăm cu mult interes să-i aflăm numele...
Momentan, Guvernul a dat Ordonanţă de Urgenţă pentru înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Şi ştim că instituţia va fi subordonată Guvernului şi va fi finanţată de la bugetul de stat. 

Ca atare, emisiunile în care se desfăşoară jocuri de tip bingo, altădată mult îndrăgite, vor putea fi reluate, acesta după ele au fost interzise în vara anului trecut.
Ce face de fapt Guvernul? Încurajează câştigurile facile şi dă nas infractorilor care vor pretinde că vorbesc în numele organizatorilor pentru a lua naivilor şi ultimul bănuţ. Vom asista din nou la escrocherii de genul „pentru a ridica Marele Premiu trebuie să achiţi 700 lei sau x lei”.

„M-aţi scos din foame”, „Trăiască Bingo” vor striga împătimiţii jocurilor de Bingo cărora şansa le va surâde, înnebunindu-i pe cei care zilnic îşi vor juca ultimul leu fără noroc.  
Va mai fi aceeaşi isterie pentru biletele puse în vânzare ca în trecut? Guvernul este optimist şi speră că se va realiza la buget un supliment de venituri de 87 milioane lei în acest an şi câte 117 milioane lei în fiecare din următorii cinci ani.

Vorbim de o afacere profitabilă pentru Executiv şi pentru cei ce desfăşoară jocurile de noroc (mai ştii, din moment ce Guvernul tratează cu atât seriozitate jocurile de noroc, poate acestea se vor organiza chiar şi la Palatul Victoria), iar Bingo vor striga cu siguranţă doar televiziunile şi Guvernul. Românii fascinaţi de mirajul câştigului facil vor aştepta în zadar un Bingo, aşa cum aşteaptă astăzi salarii şi pensii majorate sau crearea de locuri de muncă. Cu Bingo la guvernare, vom fi mai săraci, mai înrăiţi, mai descurajaţi...  

Ti-a placut articolul?

Comentarii