Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Gratiile, soarta lor firească

ro

23 Sep, 2015 00:00 1617 Marime text
În expunerea ce urmează, nu o să vă povestesc despre indivizi care fac afaceri, ci despre „descurcăreţi”. Despre persoane care, atunci când cingătoarea de aprovizionare de la bugetul de stat, de la contracte convenabile, returnări de taxe şi alte beneficii le-a fost fragmentată, dintr-o dată, nu au mai știut să facă afaceri. Din acea clipă, au intrat în executare silită, în insolvență, iar mai apoi, la puşcărie.

De ce spun că nu au fost oameni de afaceri? Pentru că adevărații oameni de afaceri sunt cei care construiesc pe posibilităţile lor, nu bagă mâna până la fundul bugetului de stat sau în buzunarele băncilor. Din nefericire, sistemul i-a inventat, i-a utilizat cum a vrut contra României, pentru ca mai apoi să îi înlăture. I-a exclus atunci când au crezut că sunt pe banii şi pe inteligenţa lor. Însă tot sistemul i-a pus în libertate ori e pe cale să o facă, pentru că aceşti oameni… au scris cărţi!
 
Ideea aceasta cu scrisul de cărţi în puşcărie merge mână în mână cu minciuna. Avem scriitori „adevăraţi“ care sunt cu minciuna la vedere, însă pe care sistemul acesta ticăloşit îi iartă şi îi reintegrează sau se pregăteşte să îi reintegreze.

Justiția noastră este tolerantă cu „descurcăreţii de lux”, nu îi îngenunchează prea tare, prin urmare, nu îi potoleşte. Unii sunt eliberați condiționat, alţii își așteaptă sentința, alţii, judecata.
Gigi Becali a fost condamnat, pe 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a mai primit încă șase luni în dosarul „Valiza“ și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina. În momentul de faţă, este scriitor, astfel fiind eliberat condiționat ca să vorbească peste tot despre „Steaua“ și despre „Dumnezeu“.
 
George Copos a primit favoarea de a-și arăta aptitudinile de scriitor după o condamnare de trei ani și opt luni de închisoare în dosarul „Transferurilor“ și una de patru ani cu executare în dosarul „Loteria I“. Aşa că George Copos a trudit luni bune pentru copy și paste la diverse scriituri. Prin urmare, este eliberat condiționat.
 
Dan Diaconescu era pe locul 10 în Topul Forbes, după Sorin Ovidiu Vântu, cu 8-9 milioane de euro. A dispărut din topurile celor mai bogați oameni din mass-media și din publicitate după ce a fost condamnat definitiv la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru șantaj.
 
Şi acestea au fost doar câteva exemple din zecile şi sutele care vor urma.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii