Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Farul redivivus. Continuă să mergi, soarele va ieşi iar!

ro

08 Sep, 2015 00:00 2194 Marime text
„Înconjurat de nori şi furtuni, te bucuri tot mai rar. Continuă să mergi, soarele va ieşi iar!“. Inspirat mesaj afişat în peluză de fanii Farului la meciul cu Rapid Bucureşti! „Marinarii“ au câştigat, iar speranţele au renăscut. În ciuda neîmplinirilor echipei din ultimii ani, suporterii au continuat să spere, iar aşteptarea le-a fost răsplătită.

Cât de dulce poate fi o victorie, muncită, contra unei echipe importante a fotbalului românesc, cu care te mai şi baţi la promovare! Când nu mai ai parte de succes de mult timp, aproape că îi uiţi gustul. Succesul cu 1-0 a adus o efervescenţă şi o satisfacţie nemaiîntâlnite printre farişti. După mult timp, pe stadion a fost din nou atmosferă, iar spectatorii au plecat bucuroşi acasă. Antrenorul Constantin Gache a venit vizibil mulţumit în faţa ziariştilor, toată lumea a avut chef de vorbă, iar conferinţa de presă s-a prelungit. Partida cu Rapid (în special repriza a doua, care s-a ridicat la un nivel înalt) a readus în sufletele fanilor speranţa că, în sfârşit, după ani buni, Farul îşi poate îndeplini obiectivul fixat, promovarea în Liga 1, reîntorcându-se acolo unde istoria şi tradiţia îi cer să fie.

„Marinarii“ beneficiază în acest campionat de o conjunctură extrem de favorabilă: şi-au alcătuit echipă valoroasă şi par a avea culoar bun către promovare. Echipele căzute din primul eşalon (teoretic, principalele contracandidate ale Farului la atingerea Ligii 1) sunt în plină reorganizare, atât sportivă, cât şi administrativă. Asta ca să vorbim de Rapid şi de Ceahlăul Piatra Neamţ, pentru că la Oţelul Galaţi lucrurile sunt mult mai complicate, dovadă şi cele două înfrângeri de până acum. Categoric, pe parcurs se pot schimba multe în privinţa luptei de la promovare (pot dispărea unii, pot apărea alţii), însă, în acest moment, Farul pare a avea cei mai mulţi aşi în mânecă.

Au fost aduşi jucători cunoscuţi, cu experienţă, iar cei doi juniori sunt şi ei promiţători. Contra Rapidului, Farul a arătat că poate. Cu siguranţă, dacă echipa va continua să înlănţuie rezultate pozitive, iar calitatea jocului va creşte, încet-încet, numărul scaunelor goale de pe stadion va începe să scadă. Cu Rapidul deja s-a cunoscut o schimbare din acest punct de vedere. Arena nu s-a umplut brusc, nici nu avea cum, după atâţia ani de nerealizări şi umilinţe, dar e un început. E reconfortant să vezi, pe lângă peluză, tribuna a doua scandând, euforică, „Farul, Farul!“, iar tribuna întâi aplaudând la unison fazele şi intervenţiile reuşite. Fără putinţă de tăgadă, a fost o seară reuşită.

După mulţi ani, am văzut suporteri fericiţi. Succesul cu Rapid e unul care alimentează nădejdea. Primul pas a fost făcut, acum importantă e continuitatea, hrănită şi din stabilitate la club, în primul rând financiară. Să sperăm că finanţarea de la Consiliul Judeţean Constanţa se va înfăptui, pentru că, altfel, ar fi păcat ca Farul să se stingă pe parcurs. Iar aşteptările tuturor să fie înşelate din nou. Şi să se spargă ca un balon de săpun, tocmai acum, când Liga 1 pare mai aproape ca oricând.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii