Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Voi știți ce s-a mai întâmplat în ziua cu Schengenul?

ro

12 Dec, 2022 00:00 2293 Marime text
În ziua în care toată lumea era atentă cu spațiul Schengen, cu înjuratul Austriei și cu plânsul sub plapumă despre eșecul României, unde nu se fac vinovați doar actorii politici actuali, ci și cei din ultimii 10 ani, s-a mai întâmplat ceva.
 
Dar până atunci, trebuie să spun că și eu am fost extrem de nervoasă pe faptul că eu voi călători la anul tot cu așteptat prin aeroporturile europene la security check și gândidu-mă cât de mult fac TIR-urile la graniță, chiar dacă nu mă afectează și sperând că românii noștri vor lucra și mai mult în afară, pentru că dubla măsură e la modă în România. Puțini înțeleg ce înseamnă aderarea la spațiul Schengen și efectele avute, dar asta e altă poveste.
 
Iar cu „ocazia” votului super certăreț, în timp ce toți politicienii au elaborate fel și fel de declarații, zeci de postări pe rețelele de socializare, nimeni, dar absolut nimeni, nu a vorbit de faptul că în acea după-amiază, Guvernul a aprobat bugetul pe anul 2023.
 
Da, ați auzit bine, ceva ce vă afectează la propriu la anul.
 
Administrația Prezidențială va avea un buget de 120 milioane lei, cu circa 35% mai mare decât cel din acest an. Camera Deputaților are alocată o sumă de 589,5 milioane lei, cu 7,33% mai mult. Ministerul Cercetării: 3,189 miliarde lei, cu 69,7% mai mult decât anul precedent, Ministerul Familiei: 620,7 milioane lei, cu 619% mai mult decât anul precedent. Înalta Curte de Casatie de Justiție de 15 ori mai mare, respectiv de 2,67 miliarde lei. Dar dacă în anumite domenii bugetul alocat este mai mare, în anumite domenii este în scădere. La Energie, bugetul scade cu peste 60%, iar la Justiție cu 51,7%.
 
Oricum, cel mai probabil, bugetul va fi aprobat în cursul acestei săptămâni și de către Parlament.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii