Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Traian Băsescu este sănătos, România este bolnavă

ro

18 Oct, 2014 00:00 2066 Marime text
Ni s-a luat o piatră de pe inimă când am aflat cu toţii că Traian Băsescu nu are probleme deosebite de sănătate. Nu de alta, dar de când cu zvonurile despre boala şefului statului, unii români chiar au luat-o de bună că Parkinson l-a atins pe preşedinte. Bine că s-a dat publicităţii raportul privind starea de sănătate a preşedintelui României, întocmit de o comisie multidisciplinară din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila“ din Bucureşti. Astfel putem să ne încredem în acel document, că doar este alcătuit de specialişti, nu de amatori care dau cu supoziţii în stânga şi în dreapta.
 
Traian Băsescu a răspuns rumorilor produse de glasurile tari ale unor râvnitori, declarând că are o singură boală, care nu este tratabilă: „boala pe hoţi!“. Mass-media din ţară a răspândit această declaraţie. Sincer, nu văd nimic special în informaţia respectivă, pentru că boala asta o are tot românul de rând...
 
Na, că mi-a intrat şi mie îndoiala în suflet! La care hoţi se referă oare şeful statului? La agentul 000, la care oamenii se duc ca să scape de „Justiţia lui Băsescu“? Sau la patrioţii deghizaţi în infractori mici şi mijlocii care doresc cu ardoare să prindă marii infractori ce pun într-un extrem pericol siguranţa naţională? Ne va spune el la un ceai, peste vreo zece ani...
 
Însă, până atunci, se poate afirma că societatea românească este grav bolnavă pe toate segmentele ei. Românii simpli nu vor afla în veci până unde poate ajunge un patriot ca să îşi poată îndeplini misiunea. Patrioţii nu sunt doar amatori de viaţă bună.
 
Există un consens naţional. În România, există convingerea că, fără să furi şi fără să faci afirmaţii care denaturează în mod intenţionat adevărul, nu poţi avansa satisfăcător în societate. Cu alte cuvinte, mergem pe principiul „şi ce, noi nu am furat?“. Deranjul este acelaşi şi dacă furi mii de lei, şi dacă furi milioane de lei.
 
Recunosc, e de bonton să lupţi pe piaţa României pentru a schimba mentalitatea şi clasa politică. Însă nu ai cum, când patrioţii sunt toţi pentru unul, unul pentru hoţi.
 
Românii sunt plictisiţi, dezgustaţi şi dezinteresaţi. Observ o Românie căreia nu îi mai pasă de ceea ce se întâmplă în clasa politică. O Românie care e sătulă de aceleaşi mâţe moarte aruncate dintr-o curte în cealaltă şi înapoi. Românii simpli, de rând, s-au resemnat să ducă în spate ţara muncind şi plătind dările la stat. Adevărul e că sunt şi ei nişte „hoţi“ care au „furat“... datorii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii