Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Superficialitatea dăunează votului

ro

22 Sep, 2014 00:00 2239 Marime text
De trei ori și-a lansat Victor Ponta candidatura, prima dată la Craiova, a doua oară la Alba Iulia, sub forma validării, iar a treia oară, sâmbătă, în capitală, unde a avut loc un mega eveniment și pentru care filialele din țară ale PSD, UNPR, PC s-au implicat activ pentru a-i aduce pe așa-zișii militanți pe Arena Națională.

1.000 de autobuze din toată țara au luat drumul Bucureștiului. Mobilizarea s-a făcut și pe Facebook și stradal, așa cum s-a întâmplat și în Constanța, în fieful lui Mazăre. La Constanţa, într-un anunţ erau recrutate de urgență 50 de persoane, 35 de fete şi 15 băieţi, care să participe la un „mega eveniment“ în data de 20 septembrie, în Bucureşti. Condiţia a fost ca fetele să fie frumoase, să aibă peste 1,72 cm înălţime, iar băieţii, peste 1,78 cm. Toate cele 50 de persoane trebuiau să poarte obligatoriu o vestimentaţie „cât se poate de army“, pe gustul edilului Radu Mazăre. Tuturor li se promitea drum, masă și, cel mai important, bani. Pe de altă parte, organizațiile UNPR din Teleorman căutau voluntari pe Facebook. Și tot efortul a fost făcut pentru ca nu cumva Arena Națională să fie pustie la ora marelui eveniment social-democrat, organizat nu oriunde și nu oarecum, ci chiar de ziua lansatului. Victor Ponta a împlinit, sâmbătă, 42 de ani. Iar de ziua lui nu a avut parte de o mega petrecere, ci de un mega spectacol, spectacolul numit „Mândri că suntem români“, cu simpatizanți care au purtat tricouri pe care era inscripţionat mesajul „Mândri că votăm Victor Ponta președinte“.

Nu putem ști cât de mândri au fost cei „mulți și racolați“ și ce motive de mândrie au acei tineri într-o țară în care toate merg anapoda și cât se poate de superficial. De altfel, au fost atât de mândri, încât unii dintre ei au început să părăsească stadionul înainte ca Ponta să-și înceapă discursul. La capitolul superficialitate, s-au făcut remarcați și liderii social-democrați ai Constanței. Mazăre a căutat manechine pentru mega spectacolul dedicat lansării candidaturii lui Victor Ponta, și nu oameni care să susțină o cauză, un proiect de țară.

Spectacol au vrut, spectacol au avut. A fost şi popcorn, aşa cum am aflat că îi place lui Ponta.

Premierul a cerut spectacol de ziua lui și implicit de ziua lansării sale și a avut parte de spectatori. Aceeași spectatori vor fi prezenți și la urne pentru a-și da votul. Restul, sătui de promisiuni, vor privi show-ul de acasă sau vor fi autorii propriului spectacol. Vorbim de spectacolul de la urne, cu votanți care preferă să-l susțină pe Vlad Țepeș sau pe o altă personalitate care să-i reprezinte, așa cum nu o fac politicienii și partidele politice autohtone.

Când politicienii vor înceta să mai demonstreze cât sunt ei de doriți și vor învăța să se facă doriți, abia atunci spectatorii se vor transforma în simpatizanți. Până atunci, vom continua să fim o Românie a spectatorilor și a spectacolului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii