Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial SSC Farul Constanţa, liderul clasamentului. Când valoarea face diferenţa

ro

31 Mar, 2018 00:00 3500 Marime text

Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, înfiinţată de fani pentru a ţine în viaţă spiritul farist (după decesul FC Farul), a început cum nu se poate mai bine returul seriei secunde a Ligii a 3-a. Trei victorii în trei meciuri, golaveraj 11-0 şi, ce-i mai important, a urcat pe primul loc al clasamentului.

 
3-0 cu FC Voluntari II (la Techirghiol), 3-0 cu Agricola Borcea şi 5-0 cu Unirea Slobozia (ultimele două meciuri disputate în deplasare). Acesta este bilanţul SSC Farul în cele trei partide de campionat din 2018. Graţie acestor succese şi paşilor greşiţi ai fostului lider, Progresul 1944 Spartac, „marinarii“ au recuperat deficitul de două puncte şi au trecut pe prima poziţie, având ei acum două puncte în faţa echipei din Bucureşti.
 
Valoarea a făcut diferenţa. Sub toate aspectele. SSC Farul dispune de un lot de jucători foarte buni, care îşi respectă blazonul. „Marinarii“ au atuul că, pe lângă tineri valoroşi, beneficiază şi de mulţi fotbalişti care au jucat la Liga 1 şi la Liga a 2-a şi care aduc plusul necesar pentru promovarea imediată în Liga a 2-a. În ultimul meci, cel de a Slobozia, Raphael Stănescu a marcat de trei ori, iar George Călinţaru (transferat în iarnă) a punctat de două ori. Ce mai e de spus? Iar, cu o etapă înainte, Călinţaru reuşise o doppietta şi la Borcea! Şi am dat numai două exemple, dar sunt mulţi alţi jucători care, şi în tur, şi acum, şi-au pus şi îşi pun amprenta pe jocul echipei.
 
Formaţia arată foarte bine şi pe hârtie, şi în teren. S-au făcut transferuri bune, iar primul „11“ e tot mai stabil. Staff-ul tehnic, care e şi el unul de top, conducerea clubului, şi, nu în ultimul rând, devotamentul fanilor sunt tot atâtea arme ale SSC Farul în bătălia pe care o duce pentru a accede la finele sezonului în eşalonul secund. Deloc de neglijat, echipa arată şi constanţă. În afară de accidentul din deplasare cu Progresul 1944 Spartac (0-7!), în rest lucrurile au mers conform aşteptărilor.
 
Meciul de la Slobozia a fost aşteptat cu o oarecare îngrijorare. SSC Farul juca în fieful unei contracandidate la promovare, care avusese evoluţii solide până atunci. În plus, faptul că nu s-a primit acceptul pentru filmarea partidei, iar terenul a fost extrem de greu i-au dat noi motive SSC Farul să fie în alertă maximă. Constănţenii s-au impus însă cu un 5-0 care nu lasă loc de niciun comentariu vizavi de forţa pe care o emană. După mulţi ani în care FC Farul s-a chinuit prin Liga a 2-a, departe de strălucirea de odinioară, iar până la urmă, a sfârşit prin a se desfiinţa, SSC Farul este raza de soare mult-aşteptată de fani pentru a pune din nou brandul în lumina fotbalului mare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii